Namu apsaimniekotājs: Meklējot parādnieku problēmu risinājumu Latvijā, aktualizējas banku lobijs

Meklējot parādnieku problēmu risinājumu Latvijā, lien laukā banku lobijs, - "Rietumu Radio" sacīja uzņēmuma "Liepājas namu apsaimniekotājs" vadītājs, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas valdes loceklis Artis Rimma.

Viņš atzīst, ka, piemēram, priekšlikums iekļaut parādniekus tā dēvētajā melnajā sarakstā vairs netiekot apspriests.

Latvijā atšķirībā no citām Baltijas valstīm dzīvokļu parādnieku problēmai risinājums vēl nav atrasts, līdz ar ministru maiņu ir mainījies redzējums par šīs problēmas risinājumiem. Rimma norāda, ka, piemēram, Igaunijā pieņemts likums, kas nepieļauj pārdot īpašumu ar parādiem, un arī Latvijā tāds likums būtu vismaz daļējs problēmas risinājums.

"Asociācija kopā ar iepriekšējo ekonomikas ministru likumprojektu veidā izstrādāja vairākus risinājumus par parādu apgūšanu un to nepieļaušanu. Taču tagad ir cits ministrs, un, kā izrādās, iepriekšējais ministrs nav virzījies pareizā virzienā," ar nožēlu atzina Rimma. Viņš sacīja, ka tagadējam ministram ir cits redzējums par iespējamiem parādnieku problēmu risinājumiem, iepriekšējie likumprojekti nolikti malā.

Rimma uzskata, ka ir vajadzīga politiskā griba, lai atrastu risinājumu šai problēmai, kas kavē namu apsaimniekošanas nozares sakārtošanu.

Viņš informēja, ka Liepājā visbiežāk iedzīvotāju parāds namu apsaimniekotājam ir robežās no 300 līdz 500 latiem. Vislielākais parāds "Liepājas namu apsaimniekotāja" vēsturē ir 6 000 latu.

Svarīgākais