Daugavā nedaudz krities ūdens līmenis

Daugavā pie Zeļķiem, kur izveidojies ledus sastrēgums plkst. 15.00 ūdens līmenis bija 76,82 m BS, pie Pļaviņām 69,64 m BS, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas dienests.

Starp Jēkabpili un Zeļķiem izveidojies ledus sastrēgums. Ledus sastrēgums saglabājas arī augšpus Pļaviņu novērojumu stacijas. Turpinoties ledus iešanai, ūdens līmenis var paaugstināties Zeļķu-Pļaviņu posmā.

Daugavā posmā no Veļižas līdz Verhņedvinskai ūdens līmeņi paaugstinās ar intensitāti 1-43 cm diennaktī. Savukārt posmā no Piedrujas līdz Jersikai 9-82 cm, pie Zeļķiem 98 cm diennaktī. Ūdens līmeņu celšanās turpinās arī Aiviekstē un Gaujas augštecē. Pārējās upēs līmeņi pārsvarā pazeminās.

Daugavas augštecē Veļižas-Suražas posmā saglabājas ledus sega. No Vitebskas līdz Polockai gar krastiem palieku piesalas, upē sniega putra vai reta vižņu iešana. Posmā no Piedrujas līdz Jēkabpilij turpinās ledus iešana, starp Jēkabpili un Zeļķiem ledus sastrēgums. Pie Zeļķu tilta brīvs, bet pie Pļaviņām saglabājas ledus sastrēgums. Uz leju no sastrēguma ledus sega ar izskalojumiem.

Aiviekstē pie Lubānas nepilna ledus sega, lejpus Aiviekstes HES reta ledus iešana. Gauja Valmieras - Carnikavas posmā un Lielupe brīvas no ledus.

Tuvākajās dienās Daugavā turpināsies ūdens līmeņu paaugstināšanās un ledus iešana. Turpināsies arī Latgales un Vidzemes upju attīrīšanās no ledus, paaugstināsies ūdens līmeņi. Kuzemes un Zemgales upēs ūdens līmeņi pārsvarā pazemināsies.

Svarīgākais