Maestro koncertā saziedo 10 000 latu

Raimonda Paula labdarības koncertā jaunu ērģeļu būves atbalstam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā klausītāji ziedoja, gan pērkot biļetes, gan atstājot savu artavu ziedojumu lādītē.

Tikai vienā vakarā vien ir iegūts 10 837,31 lats. Šo mācību iestādi, savulaik dēvētu par Latvijas Valsts konservatoriju, 1958. gadā absolvēja R. Pauls. Viņam arī pieder iecere sarīkot koncertu, lai iegūtu līdzekļus jaunu ērģeļu būvei studentu vajadzībām. Pašreizējās ir vecas, nolietotas un vairs nav atjaunojamas.

Mūzikas akadēmijas rektorāta palīdze Jurita Krūma informē, ka Boriss un Ināra Teterevi šim mērķim atvēlējuši 10 000 eiro, finansiālu atbalstu ērģeļu būves projektam sniedzis arī advokāts Andris Grūtups, SIA Būvalts direktors Jānis Ādamsons ar kundzi, a/s Dzintars, Valsts prezidenta padomniece Elīna Egle, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš un citi. Daļa ziedotāju vēlējušies palikt anonīmi.

Plānotās ērģeļu izmaksas ir nepilni 104 000 latu, no kuriem pagaidām iegūta apmēram puse. Tāpēc vēstules ar aicinājumu ziedot izsūtītas vairāk nekā 80 uzņēmumiem un privātpersonām. «Daudzi uzņēmumi izteikuši interesi izskatīt atbalsta iespējas,» norāda J. Krūma.

2010. gada septembrī Mūzikas akadēmija saņēma 60 000 eiro lielu ziedojumu no bijušās rīdzinieces, bet vēlāk ilgus gadus Vācijā dzīvojušās ērģelnieces Irēnes Narvaites Mantojuma fonda ar mērķi izbūvēt jaunas ērģeles mācību iestādē, kurā arī viņa mācījusies. Šim piemēram sekoja arī Latviešu Ērģelnieku ģilde Amerikā, Latviskā Mantojuma fonds Bostonā ASV un ērģelniece Karīna Gudberga, ļaujot iegūt kopumā 46 450 latus, lai varētu uzsākt jaunu ērģeļu izbūves projektu.

Latvijā

Mūsdienu digitālajā laikmetā krāpnieki kļūst arvien aktīvāki un veidi, kā tie darbojas arvien "radošāki" - sākot no krāpnieciskiem telefonzvaniem līdz pat cilvēka identitātes zādzībām. Kādi šobrīd ir TOP 3 izplatītākie veidi kā iedzīvotājiem izkrāpj naudu, un kā pasargāt sevi, lai nekļūtu par vienu no upuriem, dalās Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte Marija Celma.

Svarīgākais