Mūrniece: Naturalizācijas pārvaldes reorganizācijai tomēr nebūs "jāatver" Pilsonības likums

Iekšlietu ministrija (IeM) ir atradusi veidu, kā "neatvērt" Pilsonības likumu, īstenojot nākamgad iecerēto Naturalizācijas pārvaldes (NP) reorganizāciju.

Kā aģentūru LETA informēja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šodien ir atsaucis Pilsonības likuma grozījumu projektu no nākamā gada valsts budžeta paketes, "bet tas nenozīmējot, ka ir atcelta reforma".

IeM ir izpētījusi, ka vienīgais iemesls Pilsonības likuma "atvēršanai" bijusi vārdu "Naturalizācijas pārvalde" aizstāšana ar vārdiem "Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde" (PMLP). Reformu iespējams īstenot, arī nemainot NP nosaukumu, bet izveidojot to kā PMLP struktūrvienību, norāda Mūrniece.

"Tā doma ir tāda, ka PMLP mēs veidojam, visticamāk, departamentu, saglabājot nosaukumu "Naturalizācijas pārvalde". Tā būs kā PMLP struktūrvienība," aģentūrai LETA skaidroja iekšlietu ministre.

Kā ziņots, oktobra beigās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā tika sākta diskusija par to, vai koalīcija ir gatava ''atvērt'' Pilsonības likumu, lai normatīvajos aktos noregulētu NP reorganizāciju.

LETA jau ziņoja, ka 23.oktobrī valdība konceptuāli atbalstīja NP reorganizāciju, tās funkcijas paredzot nodot PMLP. Iecerēts, ka NP tiks reorganizēta līdz 2009.gada 31.decembrim.

Latvijā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšana Rīgā bija Krievijas specdienestu organizēta operācija, kuru uzraudzījis Krievijas militārā izlūkdienesta (GRU) virsnieks Vladimirs Ļipčenko, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga", atsaucoties uz bijušā "Jukos" līdzīpašnieka Mihaila Hodorkovska medija "Dosjē" interneta izdevumu "dossier.center".