Liepājā vēja brāzmas šodien - 23,9 m/s;ostā ierobežota kuģu kustība

Liepājas ostā spēcīgākās vēja brāzmas šodien - 23,9 metri sekundē (m/s) - fiksētas pēc plkst.10.

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece - Kadeģe pastāstīja, ka kuģu kustība pagaidām ir ierobežota. Šobrīd viens kuģis reidā nogaida uz vēja pierimšanos, lai ienāktu Liepājas ostā.

Svētdienas rītā pēc plkst.8 Ventspils ostā ziemeļu vēja ātrums pastiprinājās līdz 26 m/s, maksimālais ātrums brāzmās sasniedza 34 m/s, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tik stiprs vējš skāra tikai jūras krastu, citviet pilsētā vējš bija mierīgāks; Ventspils lidostā vēja ātrums brāzmās no rīta sasniedza aptuveni 20 m/s. Vētra Ventspilī bija tikai īsu brīdi, taču stipri brāzmains vējš šeit saglabājas. Atbilstoši Boforta skalai par vētru sauc vēju, kura vidējais ātrums desmit minūšu laika posmā sasniedz 21 m/s, bet par stipru vētru sauc vēju ar vidējo ātrumu 25-28 m/s.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)