Nacionālajā aizsardzības akadēmijā notiks virsnieku izlaidums

Piektdien Nacionālajā aizsardzības akadēmijā (NAA) notiks Jūras spēku (JS) un Gaisa spēku (GS) virsnieku pamatapmācības kursa izlaidums, kā arī diplomu pasniegšana profesionālās maģistra programmas "Militārā vadība un drošība" absolventiem un sertifikātu pasniegšana Militārās izglītības izlīdzināšanas programmas virsnieka pamatapmācības līmeņa absolventiem.

Svinīgajā ceremonijā piedalīsies Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis, kā arī citas augstas aizsardzības nozares amatpersonas.

Tradicionāli, agri no rīta plkst.4:50 topošie virsnieki Brāļu kapos pie Mātes Latvijas tēla dos virsnieka zvērestu lāpu gaismā, pēc tam notiks fotogrāfēšanās pie Brīvības pieminekļa.

Septiņi no Jūras spēku un divi Gaisa spēku kadeti saņems leitnanta pakāpi, lai pēc tam turpinātu dienestu Jūra spēku flotilē un Gaisa spēku aviācijas bāzē.

Jūras spēku virsnieki 2007.gadā uzsāka mācības NAA, kur apguva JS virsnieku pamatapmācības kursu, paralēli studējot Latvijas Jūras akadēmijā, kuru absolvēja 2012.gada janvārī, iegūstot profesionālo bakalaura grādu jūras transportā un kuģa elektromehānisko iekārtu elektroinženiera kvalifikāciju.