Sākusies pārgājienu sezona; šodien aicina doties maršrutā Ādaži - Kadaga - Siguļi

Portāls pargajieni.lv vēlas uzrunāt visus armijas lietu un neskartās dabas mīļotājus, jo ir saņemta atļauja apmeklēt Ādažu garnizonu. Pasākums būs īpaši paredzēts ģimenēm ar bērniem un plašākām kompānijām, jo to varēs beigt arī pusceļā, ja kādam pietrūks laika vai spēka.

Starts: 24.martā plkst. 11.30 autobusa pieturā "Ādažu skola". Finišs paredzēts ap 18:00 Siguļos, bet finišēt varēs arī pēc Ādažu bāzes apmeklējuma (ap 14:00).

Pārgājiena laikā varēs uzzināt par jauno tiltu pār Gauju (galvenokārt, celts Ādažu militārās bāzes vajadzībām un piemiņas vietu 2. pasaules kara notikumiem). Tāpat tiks stāstīts par Ādažu bāzi (tiks apmeklēta Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skola.) Tajā uzzināsim daudz ko jaunu par mūsdienu sapieru darbu un par to, ko vajadzētu zināt, atrodot nesprāgušu munīciju. Pēc tam apmeklēsim citus interesantus objektus šajā bāzē un uzzināsim par tajā izvietotajām armijas vienībām un to darbu, kā arī par to, kas ir 3. Reģionālais nodrošinājuma centrs un kādas funkcijas tas pilda kopējā aizsardzības sistēmā. Šeit būs interesanti gan bērniem, gan arī jauniešiem, kuri vēlas savu dzīvi saistīt ar militāro karjeru vai vienkārši interesējas par šādām lietām.

Pēc tam dosimies tālāk uz Siguļiem, kur redzēsim Ojāra Vācieša kapa vietu, kapsētā esošo kapliču un aiziesim arī līdz Carnikavas baznīcai turpat blakus. Carnikavas baznīca ir pēdējā koka baznīca, kas ir saglabājusies Vidzemes piekrastē. (Redzēsim kā tā no ārpuses izskatās restaurācijas procesā.)

Ap 18:00 finišēsim pieturā "Siguļi", no kurienes varēs doties atpakaļ uz Rīgu, Carnikavu, Ādažiem vai arī pretējā virzienā uz Saulkrastiem un Ainažiem.

Pēc Ādažu bāzes finišējusie būs nogājuši apmēram 5 kilometrus, bet Siguļos finišējot būs noieti 15 kilometri.

Svarīgākais