Rēzeknē beidz darboties vecie apkures katli

Pagājušajā nedēļā Rēzeknes centra rajona katlu mājā darbu beiguši divi vecie katli, viņu vietā uzstādīti trīs jauni, mūsdienīgi, ūdenssildāmie katli.

A/s „Rēzeknes siltumtīkli” izpilddirektors Rihards Melnis stāsta, ka centra rajona katlu mājā, kurā šobrīd notiek rekonstrukcijas darbi, līdz šim darbojās vēl PSRS laikos uzstādīti divi kombinētie ūdenssildāmie-tvaika katli „KVP – 1 – 30/8”. Katra katla jauda bija 40,7 MW. Viens no katliem bija uzstādīts 1974.gadā (2005.gadā tika aprīkots ar dabas gāzes degli). Savukārt 1977.gadā iedarbināja vēl otru katlu ar mazuta degli. Taču pagājušajā nedēļā abi katli ir beiguši savu darbu, viņu vietā sākuši funkcionēt trīs jauni „Buderus” ūdenssildāmie katli, katrs ar jaudu 16,4 MW. Pateicoties jauno katlu uzstādīšanai, samazināsies kurināmā jeb pilsētas gadījumā dabas gāzes patēriņš, kā arī samazināsies elektroenerģijas izdevumi. Katli darbojas efektīvi un automatizēti, tas savukārt samazina siltumenerģijas ražošanas izmaksas.

R.Melnis atgādināja, ka nākotnē plānots izbūvēt koģenerācijas iekārtas Rēzeknē, kuras ļautu izmantot dabasgāzi kā siltumenerģijas, tā arī elektroenerģijas ražošanai. Ir aprēķināts, ka ieviešot tādus jauninājumus, radīsies iespēja paaugstināt siltumenerģijas ražošanas efektivitāti un samazināt siltumenerģijas ražošanas tarifu Rēzeknes pilsētā.

Kopējās projekta izmaksas katlu mājas rekonstrukcijai sastāda 1 522 000 Ls bez PVN. Projekta realizēšanai a/s "Rēzeknes siltumtīkli" paņēma kredītu 1 300 000 Ls apmērā, pārējais finansējums ir a/s "Rēzeknes siltumtīkli" līdzekļi.

Latvijā

Ik dienu pastnieki Kurzemē iznēsā vairāk nekā 245 tūkstošus sūtījumu un ik dienu saskaras ar aptuveni 15 tūkstošiem bojātu vai sūtījumu piegādēm neatbilstošu pastkastīšu. Vai arī tādu nav vispār. Tā ir pastnieku ikdiena arī citviet Latvijā, taču šobrīd, sākoties rudenīgajam un lietainajam laikam, sausa un droša sūtījumu nogāde kļūst vēl problemātiskāka, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais