Stiprais vējš nolauž metāla skursteni Brīvības gatvē

Stiprais vējš nolauzis metāla skursteni Rīgā, Brīvības gatvē. Tas karājies septiņu metru augstumā, tādēļ bija nepieciešama Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieku palīdzība.

Glābēji skursteni nocēluši. Vēl viens izsaukums bijis uz Ūnijas ielu Rīgā, kur kādai trīsstāvu dzīvojamai mājai jumta līmenī karājusies nolauzta televīzijas antena. Arī to glābēji nocēluši.

Citi izsaukumi saistībā ar stipro vēju VUGD šodien nav bijuši, bet vakar vakarā vēja izraisīto postījumu dēļ glābēji devušies uz četriem izsaukumiem.

Jau ziņots, ka spēcīgākās vēja brāzmas aizvadītajā naktī bijušas Liepājas ostā, kur vējš pūtis brāzmās līdz 23 metriem sekundē (m/s), informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Daugavgrīvā un Ventspilī vējš pūtis brāzmās līdz 21 m/s, bet Kolkā un Zīlānos līdz 21 m/s.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais