Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

"Meteorīta skandāls" izraisījis Tele2 klientu staigāšanu

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

Mobilo tālruņu operators Tele2, kas pēc pagājušajā nedēļā izraisītā viltus meteorīta skandāla izraisīja gan negatīvu, gan pozitīvu iedzīvotāju reakciju, apgalvo, ka šīs akcijas rezultātā zaudējuši tikai divus klientus. Neoficiāli dati liecina gan par krietni lielāku aizgājēju skaitu.

"Meteorīta akcijas rezultātā esam zaudējuši divu cilvēku pieslēgumus, kuri arī bija publiski par to paziņojuši," nra.lv informēja "Tele2" sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Sirica. Šie klienti ir laikraksta "Kultūras Forums” galvenā redaktore, mākslas zinātniece Inga Šteimane un sabiedrisko attiecību speciālists Kristians Rozenvalds.

Tomēr nra.lv rīcībā esoši neoficiāli dati liecina, ka iesniegumus par atteikšanos no Tele2 un pāriešanu pie kāda cita Latvijas mobilo tālruņu operatora uzrakstījuši nevis divi, bet vismaz 200 neapmierināti Tele2 klienti. Tā kā starp Latvijas mobilo tālruņu operatoriem noslēgta vienošanās neatklāt, cik klientu pāriet no viena operatora pie otra, precīzi dati nav iegūstami.

"Meteorīta skandāla" nedēļa tomēr bijusi vieno aktīvākajām, kad Latvijas iedzīvotāji mainījuši mobilo tālruņu operatorus. Kā liecina "Datorikas institūta DIVI apkopotie dati", pagājušās nedēļas laikā strauji pieauga klientu vēlme mainīt operatoru. Šīs nedēļas laikā pēcapmaksas klientu skaits, kas pieteica numura pārnešanu uz Bites tīklu, pieauga par 25% un priekšapmaksas klientu skaits par 21%, informē Bite Latvija sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Mūrniece.

Arī Latvijas Mobilais Telefons (LMT) pagājušajā nedēļā saņēmis par trešdaļu vairāk telefonu zvanu, no klientiem, kuri vēlējušies pamest Tele2.

Datorikas institūta DIVI apkopotie dati liecina, ka pagājušajā nedēļā bijusi vērojama izteikta tendence mainīt operatoru, īpaši izteikta šī tendence bija vērojama privātpersonu segmentā.

nra.lv jau rakstīja, ka Iekšlietu ministrija šobrīd vērtē, vai atteikties no Tele2 pakalpojumiem, savukārt premjers Valdis Dombrovskis un viņa biroja darbinieki pagājušajā nedēļā jau atteikušies Tele2 neatbilstošās sakaru kvalitātes dēļ.