No 1.aprīļa dzelzceļa biļešu cena pieaugs par 5% līdz 9%

No 2012.gada 1.aprīļa spēkā stāsies jauni dzelzceļa braukšanas biļešu tarifi, kas ir par 5% līdz 9% augstāki nekā esošie, informē AS "Pasažieru vilciens" Informācijas un mārketinga departamenta vadītājs Andrejs Fiļipovs.

Biļešu cenu izmaiņas neskars Rīgas pilsētu, kuras robežās (14 kilometri) cenas saglabāsies esošās - 50 santīmi.

Neskatoties uz straujo energoresursu cenu kāpumu, pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu Latvijā biļešu cenas nav paaugstinātas kopš 2009.gada janvāra, kas vilciena transportu padara ne vien par finansiāli stabilāko un izdevīgāko pārvietošanās veidu, bet arī ļauj novērot pozitīvas tendences pasažieru skaita pieauguma jomā, skaidroja Fiļipovs.

"Pasažieru vilciena" ieņēmumi šā gada pirmajos divos mēnešos palielinājušies par 3%, un pasažieru skaita pieaugums vērojams 100 kilometru rādiusā ap Rīgu. Viens no piemēriem ir ekspresis Tukums-Rīga, kas nepietur mazajās stacijās,- šajā reisā vagonu skaits palielināts no četriem līdz sešiem pasažieru lielā skaita dēļ.

Finansiāli izdevīgākās pasažieriem joprojām ir abonementu biļetes, piebilda Fiļipovs. "Pasažieru vilciens" saviem pasažieriem piedāvā trīs veidu mēneša braukšanas abonementus - visu mēneša dienu, mēneša darba dienu un piecu dienu abonementi.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais