Raimonds Pauls piedalās "Lielās Talkas" rekorda uzstādīšanā

Maestro Raimonds Pauls šorīt kļuva par pirmo Lielās Talkas korķīšu akcijas dalībnieku. Akcijas ietvaros iedzīvotāji tiek aicināti krāt un nodot plastmasas pudeļu korķīšus, no kuriem 21.aprīlī tiks veidota pasaules karte ar mērķi uzstādīt Latvijas rekordu.

Lielā Talka, sadarbībā ar Latvijas Radio 2, šonedēļ uzsāk akciju, kuras ietvaros iedzīvotāji tiek aicināti sakrāt un līdz 16.aprīlim nodot pēc iespējas vairāk plastmasas pudeļu korķīšus. No savāktajiem korķīšiem Lielās Talkas dienā, 21.aprīlī, Nodibinājums Rīga|2014 Rīgas centrā veidos pasaules karti ar mērķi uzstādīt pudeļu korķīšu rekordu. Lai iedzīvotājiem būtu lielāka motivācija līdzdarboties, centīgākie korķīšu krājēji akcijas noslēgumā iegūs īpašas balvas no Lielās Talkas un korķīšu akcijas atbalstītāja veikala "Rimi".

Pirmais dalībnieks, kas piedalījies akcijā ar savu korķīti, ir maestro Raimonds Pauls. Mākslinieks šorīt atnesa savu plastmasas korķīti uz Latvijas Radio 2 studiju un aicināja arī citus iedzīvotājus līdzdarboties šajā akcijā, palīdzot uzturēt tīru vidi un līdzdarboties Latvijas rekorda uzstādīšanā.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais