Izskatīs strīdu par neuzceltu lielveikalu

Rīgas apgabaltiesa šodien paredzējusi izskatīt mazumtirdzniecības veikalu tīkla "Maxima" īpašnieka SIA "Maxima Latvija" prasību piedzīt 125 000 latu līgumsodu no miljonāra Bruno Veidemaņa nekustamo īpašumu kompānijas SIA "SCB" par neuzcelto tirdzniecības centru Mežciemā.

"Maxima" nekustamā īpašuma projektu attīstītāju tiesā iesūdzējusi, jo uzņēmums nav izpildījis savulaik noslēgtā līguma nosacījumus - nav uzcelts tirdzniecības centrs Mežciemā, Sergeja Eizenšteina un Biķernieku ielas krustojumā.

"Uzņēmums nav izpildījis savas saistības, jo saskaņā ar līgumu tirdzniecības centram vajadzēja būt gatavam jau 2006. gadā, taču mums nav informācijas, kas liecinātu par būvdarbu uzsākšanu," skaidroja "Maxima Latvija" pārstāvis Ivars Andiņš.

Jaunā daudzfunkcionālā tirdzniecības centra būvē bija plānots ieguldīt 60 miljonus latu.

Savukārt "SCB" pārstāvis Bruno Veidemanis paž uzskatu, ka "Maxima" prasība ir nepamatota, jo līgumu nav bijis iespējams izpildīt "force majeure" jeb nepārvaramas varas dēļ, jo pēc līguma noslēgšanas atklājies, ka nav iespējams pārcelt augstsprieguma elektrolīniju, tādēļ būvdarbi pat netika sākti.

Svarīgākais