Ziedot.lv sāk jaunu sociālu kampaņu

© F64 Photo Agency

Vai tiešām mīlestību var nopirkt? Daudziem radās šāds jautājums, ieraugot ielās provocējušus plakātus ar šādu apgalvojumu. «Protams, nevar, taču to var iemantot, tāpat kā cieņu,» uzsver labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Ziedot.lv uzsākusi ilglaicīgu sociālu projektu Laimīgai Latvijai, lai palīdzētu Latvijas ģimenēm, kuras nonākušas kritiskās situācijās un bez līdzcilvēku atbalsta nevar radušās problēmas atrisināt. Interesanti, ka Laimīgai Latvijai aktualizē ne tikai sociālās problēmas valstī, bet arī vides jautājumus, jo iesaistīties ziedošanas procesā var ikviens, ne tikai pārskaitot naudu, bet arī iegādājoties no atkārtoti izmantota stikla iepakojuma gatavotu garšvielu trauku kolekciju.

«Labdarības projekts Laimīgai Latvijai veidots kā sociāli nozīmīga kustība, kas vieno sabiedrību, palīdzot tām ģimenēm, kurām dažādu apstākļu dēļ ir grūtības ar pašu elementārāko vajadzību nodrošināšanu, piemēram, medikamentiem, pajumti, bērnu aprūpi vai skološanu,» stāsta Rūta Dimanta. Viņa ir pārliecināta, ka neviena sabiedrība nevar būt pārtikusi un laimīga, ja liela daļa cilvēku dzīvo uz nabadzības sliekšņa un nevar nodrošināt pilnvērtīgu dzīvi. «Pēckrīzes situācijā daudzās ģimenēs nabadzība diemžēl apmetusies uz pastāvīgu dzīvi,» secina Ziedot.lv vadītāja.

Ar ko šī kustība atšķirsies no līdzšinējiem Ziedot.lv labdarības projektiem? Laimīgai Latvijai ir ilgtermiņa palīdzības projekts, kura ietvaros atbalstu saņems ģimenes ar bērniem invalīdiem, senioru ģimenes, ģimenes, kuras skārušas pēkšņas nelaimes, smagi slimi cilvēki un centīgas, bet trūcīgas ģimenes, Neatkarīgā uzzināja Ziedot.lv. Taču būtiskākā atšķirība ir emocijas, kas palīdz noteiktām sabiedrības grupām. Piemēram, Īsta mīlestība ir palīdzība ģimenēm, kurās aug nedziedināmi vai smagi slims bērniņš, vai Gaiša cerība – palīdzība senioru ģimenēm ārstniecības, medikamentu un mājas aprūpes nodrošināšanai, malkas iegādei.

Palīdzība tiks sniegta arī cilvēkiem neparedzamās situācijās, radinieku nāves gadījumos, pēc autoavārijām, dabas nelaimēs, kad plūdi, zibens spēriens, ugunsgrēks vai sprādziens nopostījis mājokli. Būtiska būs arī palīdzība cilvēkiem ar veselības problēmām, kuriem to nevar sniegt valsts, piemēram, dārgu zāļu iegādei. Ziedot.lv arī turpinās sniegt atbalstu ģimenēm akūtu sadzīves situāciju risināšanā, piemēram, ja ir sagruvusi aka, kas ir vienīgas dzeramā ūdens avots.

Atšķirībā no citām labdarības akcijām šajā kustībā var iesaistīties, iegādājoties garšvielu trauku kolekciju – ar pieciem dažādiem nosaukumiem Mīlestība, Miers, Prieks, Laime un Cerība. «Piedaloties kustībā, arī mēs nevaram nopirkt, bet varam gūt tās emocijas, kas rodas palīdzot – prieku, laimi, mieru, mīlestību un cerību,» ir pārliecināta R. Dimanta.

Trauki ir roku darbs un izgatavoti pēc īpaša pasūtījuma stikla otrreizējās pārstrādes darbnīcā Buteljons. Katrs kolekcijas trauks sniedz palīdzību kādai konkrētai ģimeņu grupai, jo visi līdzekļi, kas iegūti no konkrētā trauka pirkuma, nonāk labdarībai. Lai ieņēmumi no garšvielu trauku tirdzniecības pilnībā tiktu novirzīti labdarībai, trauku izveides un pārdošanas izdevumus sedz projekta partneri – izejmateriālus piegādā Latvijas Zaļais punkts, un ražošanas izdevumus sedz veikalu tīkls Maxima un Latvijas valsts meži. Tomēr, kā atzina Maxima pārstāvis Ivars Andiņš, 100 procenti ienākumu gan labdarībai nenonāks, jo 22 procenti – pievienotās vērtības nodoklis – ir jāsamaksā valstij.

***

KĀ PALĪDZĒT?

Lai iesaistītos palīdzības sniegšanā un dāvātu līdzekļus Latvijas ģimenēm, līdzcilvēki aicināti izvēlēties sev ērtāko labdarības veidu:

• ziedojot ar internetbankas palīdzību Ziedot.lv mājas lapā www.ziedot.lv

• zvanot uz ziedojumu tālruni 900 67 009 (ziedojums – 1 lats)

• ziedojot ziedojumu kastītēs veikalu tīklā Maxima visā Latvijā;

• iegādājoties no otrreizējās pārstrādes stikla gatavotu garšvielu trauku kolekciju Ziedot.lv kioskā, www.laimigailatvijai.lv vai lielākajos Maxima veikalos

Avots: Ziedot.lv

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais