Mežaparkā aplūkojama izstāde „Iepazīsties-Koks!”

Noslēdzoties Starptautiskajam Meža gadam „Mežs cilvēkiem!”, Mežaparka estrādes telpās atklāta meža nozares izstāde „Iepazīsties-Koks!”.

„Tikai savstarpēji apmainoties viedokļiem un diskutējot var rast kopīgus saskares punktus, kas veicina ilgtspējīgu meža nozares attīstību un nozares komersantu konkurētspēju. Būtiski, lai meža nozares tālākapstrādes produkcijas īpatsvars, kas pagājušā gadā bija virs 50% no kopējā apjoma, turpinātu palielināties,” uzskata zemkopības ministre Laimdota Straujuma. Savukārt Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss uzsver: „Pateicoties kopīgai stratēģijai un koordinētai rīcībai, meža nozare sevi ir pieteikusi kā vienu no galvenajiem valsts tautsaimniecības balstiem, un ar izstādes starpniecību mēs vēlamies parādīt, ka mūsu sasniegumu pamatā ir reāli uzņēmumi ar kvalitatīviem un pasaules mērogā konkurētspējīgiem produktiem.”

Izstādē var iepazīties ar meža nozares kompleksu: pilnu mežsaimniecības ciklu, kas sevī ietver koku sēklu ievākšanu, stādu audzēšanu, koku stādīšanu un audzēšanu, kā arī meža produkcijas tālāko pārstrādi - Latvijā ražotiem inovatīviem un moderniem koka produktiem.

Izstāde „Iepazīsties koks” darbosies visu 2012. gadu. Meža dienu laikā tā būs atvērta arī plašākai sabiedrībai, kad gidu vadībā izstādes apmeklētājiem būs iespēja iegūt profesionālu informāciju par ekspozīciju un meža nozari kopumā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais