Liepājas dzimšanas dienā sveiks „Goda un Gada liepājniekus 2011”

Šodien pulksten 14:00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē notiks „Goda un Gada liepājnieks 2011” svinīgā apbalvošanas ceremonija.

Pasākuma ideja „Kad es izaugšu liels…” aicina ikvienam atcerēties savus bērnības sapņus un apņemšanos kļūt par kaut ko.

Par Goda un Gada liepājniekiem kļūst cilvēki, kas realizē savas ieceres Liepājā vai šīs pilsētas labā.

Ik gadu kopš 1993. gada Liepāja sveic Goda un Gada liepājniekus – cilvēkus, kas paveikuši ko īpašu un nozīmīgu, ko tādu, kam ir paliekoša un neizdzēšama vērtība. Ik gadu Goda un Gada liepājnieku sumināšana izvēršas par skaistu un aizkustinošu mirkļu pilnu pasākumu. Tāds tas būs arī šogad.

Kā informē pasākuma režisors Herberts Laukšteins, ceremonijas vadmotīvs būs aicinājums aizdomāties, vai ir piepildījušies mūsu bērnības sapņi un vai Liepāja ir tā vieta, kur var realizēt savas ieceres. Pasākumā tiks izmantoti dažādi audiovizuāli efekti, būs muzikāli priekšnesumi, ar Liepājas dziedošajiem aktieriem un mūziķiem Normunda Kalniņa vadībā.

Tiks izpildītas latviešu repertuāra dziesmas un dziesmas, kas veltītas Liepājai. Ar īpašu sveicienu Liepājā ieradīsies arī viesi no galvaspilsētas. Neiztrūkstoša būs arī mūzikas leģendu klātbūtne. Bet kā pārsteigums būs krāsainā Liepāja.

Pasākuma norise šogad no Lielās arēnas Liepājas Olimpiskajā centrā pārcelta uz Rožu zāli.

Pasākuma organizēšanā iesaistījušies Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas studiju programmas studenti, Liepājas teātra radošais kolektīvs, māksliniece Zigrīda Atāle, foto studijas „Fotast” fotogrāfi, kā arī daudzi citi, kas rūpējas, lai pasākums iepriecinātu apbalvojuma saņēmējus. Pasākumu vadīs Liepājas teātra aktrise Inese Kučinska un aktieris Egons Dombrovskis.

Goda un Gada liepājniekus, kā arī pārējos pasākuma apmeklētājus gaida dažādi muzikāli pārsteigumi.

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais