Nedēļas nogalē "Rimi" hipermārketos sāks tirgot pirmos Latvijas tomātus

© f64

Sākot no sestdienas, 17.marta, Rimi hipermārketos būs nopērkami šogad pirmie Latvijā izaudzētie tomāti, kas novākti uzņēmuma Getliņi Eko siltumnīcās.

Tie būs lielaugļu oranžie tomāti, kas diametrā ir lielāki nekā parastie tomāti, ar izteiktu smaržu un maigu, saldu garšu. Kilograms pirmo pašmāju tomātu maksās vairāk nekā četrus latus, savukārt katrai nākamajai tomātu ražai cena pakāpeniski samazināsies.

Pirmā Latvijas tomātu raža būs nopērkama Rimi hipermārketos t/c Spice, Alfa, Mols, Damme, kā arī veikalos K.Valdemāra ielā 112 un Stirnu ielā 26, Rīgā. Tāpat šogad pirmie pašmāju audzētie tomāti būs pieejami Rimi lielveikalos Rīgā - t/c Galerija Rīga un Juglas Centrs, kā arī Lielupē.

“Rimi pircēji ir pelnījuši pašu labāko, tāpēc, uzzinot par šogad pirmās Latvijā audzētās tomātu ražas novākšanu, darījām visu, lai tie būtu pieejami Rimi veikalos. Turklāt Getliņu tomātus varēs viegli atšķirt visā pārējā tomātu piedāvājumā ne vien to oranžās krāsas, bet arī lielāka izmēra dēļ,“ stāsta Zane Eniņa, Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Uzņēmuma Getliņi Eko pērn sāktā eko-projekta ietvaros tomāti tiek audzēti īpaši izveidotās siltumnīcās, kuru apsildei tiek izmantots atkritumu poligona energoblokā saražotais siltums.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais