Gāzes avārijas dienestu turpmāk varēs izsaukt no mobilā tālruņa - 114

Ar šā gada 1.aprīli Latvijas iedzīvotāji gāzes avārijas dienestu varēs izsaukt arī no saviem mobilajiem tālruņiem, zvanot uz dienesta izsaukumu pieņemšanas numuru - 114.

To paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts „Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 25.augusta noteikumos Nr.684 „Noteikumi par nacionālo numerācijas plānu””, ko valdība akceptēja šodienas sēdē.

Jauno gāzes avārijas dienesta izsaukuma numuru - 114 - varēs sazvanīt arī stacionārā tālruņa lietotāji līdzīgi kā Valsts policijas numuru - 110, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta numuru - 112 un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta numuru - 113.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais