Sāk jaunu sociālo projektu "Laimīgai Latvijai"

Latvijā ir sākts jauns un sociāli nozīmīgs projekts "Laimīgai Latvijai", kurā tiks sniegta palīdzība kritiskās situācijās nonākušajām ģimenēm, kuras bez līdzcilvēku atbalsta nespēj atrisināt radušās problēmas.

"Laimīgai Latvijai" ir ilgtermiņa palīdzības projekts, kurā atbalstu saņems ģimenes ar bērniem invalīdiem, senioru ģimenes, ģimenes, kuras skārušas pēkšņas nelaimes, smagi slimi cilvēki un centīgas, bet trūcīgas ģimenes.

Šīs projekts veidots kā sociāli nozīmīga kustība, kas vieno sabiedrību, palīdzot tām ģimenēm, kurām dažādu apstākļu dēļ ir grūtības ar pašu elementārāko vajadzību nodrošināšanu, piemēram, medikamentiem, pajumti, bērnu aprūpi vai skološanu, norāda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Plašāka sabiedrība šajā kustībā tiek aicināta iesaistīties jau tradicionālos veidos, atbalstot gan ar ziedojumiem, gan inovatīvā un videi draudzīgā veidā, iegādājoties no atkārtoti izmantota stikla iepakojuma gatavotus garšvielu traukus, tādējādi gūstot arī mums katram tik nepieciešamās emocijas, kas rodas palīdzot, - prieku, laimi, mieru, mīlestību un cerību, skaidro Dimanta.

Lai iesaistītos palīdzības sniegšanā, iedzīvotāji aicināti izvēlēties sev ērtāko labdarības veidu - ziedot ar internetbankas palīdzību mājaslapā "www.ziedot.lv", zvanīt uz ziedojumu tālruni 90 067 009 (ziedojums - 1 lats), ziedot kastītēs veikalu tīklā "Maxima" visā Latvijā vai iegādāties no otrreizējās pārstrādes stikla gatavotus garšvielu trauku kolekciju "Ziedot.lv" kioskā, "www.laimigailatvijai.lv" vai "Maxima" veikalos.

Garšvielu trauku kolekciju veido trauki ar pieciem dažādiem nosaukumiem - "Īsta mīlestība", "Patiess miers", "Neviltots prieks", "Pilna laime" un "Gaiša cerība". Katrs kolekcijas trauks sniedz palīdzību kādai konkrētai ģimeņu grupai, jo visi līdzekļi, kas iegūti no konkrētā trauka pirkuma, simts procentu apmērā nonāk labdarībai.

Pateicoties prasmīgām meistaru rokām, garšvielu trauki ir pilnīgs roku darbs un izgatavoti pēc īpaša pasūtījuma stikla otrreizējās pārstrādes darbnīcā "Buteljons". Lai ieņēmumi no garšvielu trauku tirdzniecības simts procentu apmērā tiktu novirzīti labdarībai, trauku izveides un pārdošanas izdevumus sedz projekta partneri. Izejmateriālus piegādā "Latvijas Zaļais punkts", un ražošanas izdevumus sedz "Maxima" un "Latvijas Valsts meži".

Projektā paredzēts arī rūpēties par videi draudzīgu resursu izmantošanu un ļaut sabiedrībai vienkāršā veidā iesaistīties labdarībā. Projektu īsteno labdarības organizācija "Ziedot.lv" sadarbībā ar partneriem.

Projektā iegūtie ziedojumi tiks izmantoti, lai sniegtu praktisku palīdzību ģimenēm visā Latvijā. Sadarbojoties sociālajiem dienestiem un vietējām labdarības organizācijām, "Ziedot.lv" rūpīgi izvērtēs katras ģimenes situāciju un organizēs nepieciešamās palīdzības sniegšanu. Projektā iesaistītajām ģimenēm netiks dota nauda, bet gan atbalsts, nodrošinot pašas nepieciešamākās ikdienas lietas.

Saziedoto līdzekļu izlietojumam sekot līdzi varēs portālā "www.ziedot.lv".

Svarīgākais