"Jaunais vilnis" šogad notiks Jūrmalā

© F64 Photo Agency

Starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" šogad tomēr notiks Jūrmalā, šodien preses konferencē sacīja konkursa organizators un komponists Igors Krutojs.

Krutojs informēja, ka šāds lēmums tika pieņemts vakar sarunā ar komponistu Raimondu Paulu. Biļešu iepriekšpārdošana uz "Jauna viļņa" pasākumiem tiks atjaunota šodien vai, vēlākais, rīt, norādīja Krutojs.

Konkursa organizators arī pastāstīja, ka konkursa budžets ir aptuveni 7,5 miljoni dolāru (3,98 miljoni latu), savukārt ieņēmumi no biļešu pārdošanas ir 3,6 miljoni dolāru (1,91 miljons latu), bet ieņēmumi no konkursa pārraidēm ir ap diviem miljoniem dolāru (1,06 miljoni latu). Līdz ar to pārējos līdzekļus nepieciešams iegūt no sponsoriem. Ņemot vērā šos aspektus, organizatoriem nebija pieņemami Jūrmalas mēra Gata Trukšņa izteikumi plašsaziņas līdzekļos, ka konkurss no Jūrmalas nekur nepazudīs, teica Krutojs. Viņš arī piebilda, ka desmit gadus pat netika pieļauta doma par citu konkursa norises vietu, taču Jūrmalas mēra "agresīvie izteikumi intervijā" lika aizdomāties.

Tomēr organizatoriem ir tiesības pieprasīt noteiktas lietas, sacīja Krutojs, atgādinot par jau vairākus gadus apspriestiem jautājumiem par koncertzāles rekonstrukciju, tualešu izveidi un citām problēmām. Tāpat nebija pieņemama situācija, ka organizatoriem tiek pateikts, ka vietas daļā no zāles pārdos cits uzņēmums, bet tagad līgums paredz, ka organizatori pārdos visas biļetes, ieskaitot VIP zonu.

Trīspusējo sadarbības līgumu starp Jūrmalas domi, Dzintaru koncertzāli un koncerta organizatoriem SIA "Dzintara disks" plānots parakstīt rītdien, norādīja Krutojs. Līgums tiks parakstīts uz vienu gadu, taču par turpmāko konkursu organizēšanu tiks spriests pēc šā gada festivāla noslēguma.

Arī konkursa galvenais režisors Aleksandrs Revzins uzsvēra, ka Dzintaru koncertzāle nav pievienota mūsdienu šovam, bet apstākļiem ir jāatbilst pasākuma līmenim. Revzins arī pieļāva, ka "Jaunā viļņa" organizatori varētu iesaistīties koncertzāles rekonstrukcijā, sniedzot padomus, kā to izdarīt labāk.

Savukārt komponists Raimonds Pauls pauda viedokli, ka ir arī radošas problēmas, jo konkurss paredzēts jaunajiem talantīgajiem izpildītājiem, taču tādu nav tik daudz, piemēram, ir grūtības ar Latvijas pārstāvju izvēli.

Jau ziņots, ka Jūrmalas dome aizvadītajā nedēļā nolēma pilnvarot Jūrmalas mēru Gati Truksni parakstīt trīspusējo sadarbības līgumu starp Jūrmalas domi, Dzintaru koncertzāli un koncerta organizatoriem SIA "Dzintara disks". Sadarbības līguma termiņš ir viens gads.

Savukārt "Jaunā viļņa" organizācijas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans minēja, lai starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" notiktu Jūrmalā, vēl nepieciešams parakstīt vairākus līgumus, līdz ar to Jūrmalas domes pieņemtais lēmums negarantē, ka konkurss notiks Jūrmalā.

Patlaban biļešu iepriekšpārdošana uz konkursa "Jaunais vilnis" pasākumiem ir pārtraukta. Krutojs februāra sākumā izplatīja paziņojumu, ka jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" Jūrmalā vairs nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi kritisko robežu, kas tagad ļauj par pasākuma norises vietu izraudzīties kādu citu pasaules pilsētu, starp kurām ir arī Rīga.

Galvenais strīds starp konkursa "Jaunais vilnis" rīkotājiem un Jūrmalas oficiālajām organizācijām ir par to, kurš, kā un kāpēc apsaimniekos Dzintaru koncertzāles kafejnīcu konkursa norises laikā, iepriekš stāstīja Jūrmalas domes bijušais priekšsēdētāja vietnieks Māris Dzenītis, atsaucoties uz sarunu ar konkursa organizācijas komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Šenkmanu.

Jūrmalas domes atbalstītajā līguma projektā mainīta prasība saskaņot VIP viesu sarakstu - šādu prasību iepriekš izvirzījis ēdināšanas uzņēmums SIA "Priority", kas "Jaunā viļņa" laikā apkalpos VIP viesus. Biļešu un vietu skaitu festivāla rīkotājiem būs jāsaskaņo tikai ar Dzintara koncertzāli un Jūrmalas domi.

Dzenītis gan norādīja, ka problēma līdz galam nav atrisināta, jo viesu ēdināšanā joprojām piedalīsies "Priority", kaut arī festivāla rīkotāji VIP zonas apkalpojošo uzņēmumu gribēja izvēlēties paši.

Konkurss Jūrmalā šovasar iecerēts no 24.jūlija līdz 29.jūlijam.

Svarīgākais