Latvijā uzstādīts jauns pasaules sarunu rekords

© Publicitātes foto

Šodien, 11.martā, ap plkst. 16:30 ar “Tele2” atbalstu visi 5 pāri uzstādīja jaunu pasaules rekordu par garāko telefonsarunu.

Saskaņā ar Ginesa rekordu organizācijas noteikumiem, lai pārspētu līdzšinējo rekordu, kas ir 43 stundas 8 minūtes un 55 sekundes, dalībniekiem vajadzēja sarunāties par 20 minūtēm ilgāk. Pēc “Tele2 Pasaules sarunu rekorda” sacensību noteikumiem visi pāri par rekorda sasniegšanu ir ieguvuši Ls 1500. Neskatoties uz to, neviens no dalībniekiem nav izstājies, bet turpina cīņu par ievērojamāku rekordu un vietu sacensībās. Pāris, kurš veiks garāko telefonsarunu, no “Tele2” saņems naudas balvu Ls 3000 apmērā, savukārt 2.vietas ieguvēji saņems Ls 2000. Kopējais balvu fonds ir 10 000 latu.

Visi interesenti ir aicināti turpināt vērot dalībnieku jauna pasaules sarunu rekorda norisi klātienē tirdzniecības parkā “Alfa” (pie informācijas centra), vai tiešraidi skatīties internetā www.sarunurekords.lv.

Dalībnieki, kuri uzstādījuši jaunu pasaules sarunu rekordu, ir četri pāri no Latvijas un viens no Lietuvas: jelgavniece Tatjana Fjodorova (23 gadi) un rīdzinieks Leonīds Romanovs (31), rīdzinieki Patriks Zvaigzne (22) un Kristaps Štāls (28), rīdzinieces Zanda Seņkova (20) un Anete Šica (20), rīdzinieki Toms Bļodnieks (22) un Renārs Astra (21), kā arī lietuvieši Jevgenijus Tiurinas (46) un Robert Jacek Nadtočij (48).

Pēc oficiāliem noteikumiem Ginesa Pasaules rekordu reģistrē tiesneši un brīvprātīgie neatkarīgie liecinieki, kuri pēc Ginesa rekordu organizācijas noteikumiem nesaņem atalgojumu. Viņi stāsta, ka katram dalībniekam ir izstrādātāta sava stratēģija, kā neaizmigt un ilgstoši sarunāties. Ir dalībnieki, kuri veic dažādas fiziskās aktivitātes, piemēram, jogas vingrinājumus vai pārbīda mēbeles. Citi dalībnieki atraduši veidu, kā sakrāt pēc noteikumiem atļautās 5 minūšu pauzes un doties nelielā snaudā, tādējādi atvelkot elpu un papildinot spēkus jaunām sarunām. Ir arī viens dalībnieks, kurš vispār neēd, jo ir pārliecināts, ka ēšana rada atslābumu un lielāku vēlmi nosnausties, tā vietā regulāri uzņemot siltu pienu ar medu, ko sacensību organizatori arīdzen nodrošina. Tāpat dalībniekiem palīdz regulāra pozu maiņa, citi pāri ir pat izstrādājuši taktiku, kā un kad mainīt pozas. Sarunājoties vairāk nekā 43 stundas, lielākoties visiem dalībniekiem ir balss aizsmakums, bet sacensību organizatori palīdz un dalībniekiem tiek nodrošināti balss saitēm paredzēti medikamenti.

Lai dalībnieki varētu netraucēti sarunāties, interjera dizainere Anna Butele ir iekārtojusi īpašas telpas t/p “Alfa”, katram pārim paredzot norobežotu 3 x 3 m zonu, kuru ikviens dalībnieku pāris var atstāt tikai uz atļautajām 5 minūtēm pēc katras stundas ilgas telefonsarunas. Dalībniekiem tiek nodrošinātas arī ēdienreizes, un masāžas salons “Summer Touch”, kas atrodas t/p “Alfa”, rūpējas par dalībnieku labsajūtu, sniedzot pēdu masāžu. “Tele2 pasaules sarunu rekorda” fināla norisei telpas un tehnisko atbalstu nodrošina t/p “Alfa”, mēbeles dalībnieku telpām sarūpējušas kompānijas JYSK, Alan Deko un Pupumaiss, tāpat tehnisko atbalstu sniedz Euronics. Rekordu sasniegt dalībniekiem palīdz arī “Everest” ūdens, “Gutta” sulas un “Laima” šokolādes.

Pašreizējais Ginesa Pasaules rekords pieder diviem Šveices iedzīvotājiem, kuri sarunājās pa telefonu 43 stundas 8 minūtes un 55 sekundes. Jāņem vērā, ka jauno Ginesa rekordu ir jāapstiprina Ginesa rekordu orgbamizācijai Lielbritānijai, kurai tiks nosūtīti visi jaunā rekorda apliecinošie materiāli. Ginesa rekordu organizācija atbildi sniegs dažu nedēļu laikā.