Ar Gaisa spēku helikopteru no sauskravas kuģa "Kadri" evakuē cilvēkus

Šorīt, īsi pirms plkst. 6.00 Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) saņēma informāciju, ka uz Maltas karoga kuģojoša sauskravas kuģa "Kadri", kas bija ceļā no Tallinas un Liepāju slikto laika apstākļu dēļ notika negadījums, kurā cieta divi komandas locekļi.

Lai veiktu cietušo evakuāciju un nogādātu ārstu aprūpē, sākotnēji ar MRCC Riga starpniecību Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) ārsti kuģa kapteinim sniedza medicīnisko konsultāciju, pēc kuras tika pieņemts lēmums uz notikuma vietu norīkot Gaisa spēku Aviācijas bāzes helikopteru Mi-17 (LAF-104), līdzi dodoties arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstiem. Gatavībā iesaistīties bija arī Igaunijas Apvienotā jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra glābšanas helikopters.

Pēc cietušo evakuācijas pirms plkst. 10.00, ārsti konstatēja viena komandas locekļa nāvi, bet otru nogādāja Ventspils slimnīcā.

Negadījuma brīdī, 8 jūras jūdzes no ieejas Irbes jūras šaurumā, glābšanas darbus apgrūtināja nelabvēlīgie laika apstākļi – vēja ātrums 22 m/s un viļņu augstums 3,5 - 4m, kā arī kuģa atrašanās balastā.