Latgalē apgrūtināta braukšana, uz autoceļiem veidojas apledojums

© F64 Photo Agency

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem Latgalē ir apgrūtināti, portālu nra.lv informē Latvijas valsts ceļi. Uz autoceļiem veidojas apledojums, brauktuves kaisa.

Vietām nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, gaisa temperatūra no 0ºC līdz +2ºC.

Rīgas apkārtnē un Ventspils, Liepājas, Jelgavas, Bauskas, Siguldas, Valmieras un Ainažu virzienos braukšanas apstākļi ir apmierinoši. Brauktuves nokaisītas un slapjas.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Pļaviņas - Krāslava, posmā Jēkabpils - Varakļāni, posmā Sproģi – Medumi un uz Daugavpils apvedceļa. Uz autoceļiem veidojas apledojums, brauktuves kaisa.

Uz reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti visā Latvijā izņemot Aizkraukles, Tukuma, Ventspils, Krāslavas, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes un Limbažu apkārtnes. Uz autoceļiem veidojas apledojums, vietām autoceļi ir sniegoti. Brauktuves apstrādā pret slīdi.

Uz vietējiem autoceļiem daudzviet braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, brauktuves sniegotas, atsevišķos posmos atkala. Brauktuves tīra atbilstoši ceļu uzturēšanas klasēm un veic bīstamo posmu pretslīdes apstrādi.

Iestājoties laika apstākļiem, kad sals bieži mijas ar atkusni un ir mitrs, ceļu segumi paātrināti nolietojas un tajos veidojas bedres. Tas īpaši attiecas uz sliktā tehniskā stāvoklī esošajiem segumiem. Šādos laika apstākļos tehnoloģiski ir iespējams labot tikai atsevišķas - satiksmei bīstamās jeb tā saucamās avārijas bedres primārās nozīmēs maršrutos.

Svarīgākais