Jēkabpilī izglābj trīs bērnus, kas atradās uz ledus

Šodien tikai garāmgājēja vērības dēļ Jēkabpilī izdevās izvairīties no traģēdijas. Trīs apmēram 12 gadus veci zēni, ejot mājās no skolas, izvēlējās saīsināt ceļu un doties pāri Daugavai.

Kad zēni jau bija nokļuvuši apmēram 20 metrus līdz pretējam krastam, viņi pamanīja, ka ledus zem viņiem krakšķ un no krasta apmēram trīs metrus platā joslā ledus jau ir atdalījies, nra.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele. Nobijušies no tā, ka viņi varētu ielūzt, kā arī saprotot, ka krastā viņi vairs nevar nokļūt, puiši nogūlās uz ledus. Plkst. 13:51 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju no kāda garāmgājēja, ka Daugavā uz ledus atrodas bērni un viņi paši saviem spēkiem vairs nevar nokļūt krastā.

Jau pēc piecām minūtēm VUGD Jēkabpils daļas ugunsdzēsēji glābēji bija Daugavas krastā un ar Hansa dēļa palīdzību nokļuva līdz zēniem. Nākamo piecu minūšu laikā pa vienam visi zēni tika nogādāti krastā un nodoti mediķiem, kuri pārbaudīja, vai atrašanās uz ledus nav atstājusi iespaidu uz viņu veselību.

VUGD atgādina, ka uz ledus šobrīd atrasties ir bīstami un no traģēdijas bieži vien glābj tikai veiksmīgs gadījums. Iesākoties skolēnu pavasara brīvdienām, VUGD aicina vecākus ar bērniem pārrunāt drošības jautājumus, tai skaitā, brīdināt, ka uz ledus nedrīkst kāpt un ka šāda rīcība var beigties traģiski.

Svarīgākais