Paševicas disciplinārlietas rezultāti būs zināmi nākamās nedēļas sākumā

Atstādinātās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktores Baibas Paševicas disciplinārlietas rezultāti būs zināmi nākamās nedēļas sākumā, pauž Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče.

Kupče gan nenosauca precīzu dienu, kad būs zināmi disciplinārlietas rezultāti.

Disciplinārlieta tika ierosināta 11.janvārī, un sākotnēji to bija plānots pabeigt mēneša laikā, taču vēlāk to pagarināja vēl uz mēnesi. Paševica atstādināta no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku, un NVA tiek veikts audits, jo, LM ieskatā, šogad aģentūras algu fondā varētu veidoties deficīts 188 000 latu apmērā.

Tāpat nepietiekamā finansējuma dēļ ar aprīli NVA tiks atbrīvoti no amata 36 darbinieki - 12 pārvaldes darbinieki un 24 cilvēki no NVA filiālēm.

Savukārt atstādinātā NVA direktore, veicot aprēķinus, secinājusi, ka iztrūkums NVA 2012.gada plānotajā atlīdzības fondā neveidojas, bet tieši otrādi - veidojas atlikums, tāpēc viņa uzskata, ka ierosinātā disciplinārlieta ir nepamatota, un aicina LM pieņemt lēmumu par disciplinārlietas izbeigšanu.

Paševica uzsver, ka LM sniegtā informācija par 36 amata vietu likvidēšanu NVA, lai novērstu iztrūkumu iestādes budžetā 130 000 latu apmērā, ir "klaji maldinoša un liecina par LM amatpersonu labas pārvaldības principu neievērošanu".

NVA direktores pienākumus patlaban pilda līdzšinējā direktores vietniece Vivita Pūliņa.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais