Radošuma balvai iesniegti 75 veiksmes stāsti

Radošuma balvai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija saņēmusi 75 veiksmes stāstus, ko īstenojuši enerģiski un aizrautīgi cilvēki, aktīvi piedaloties un ticot sava ciema, pagasta, novada un reģiona attīstībai.

Ar šīs balvas ieviešanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija vēlas pavēstīt pašvaldībām, ka teritorijas veiksmīgai attīstībai un atpazīstamībai nepieciešams rast oriģinālus un spilgtus risinājumus dažādās jomās, kas liecina par pašvaldības atvērtību jaunām idejām un tās spēju efektīvi izmantot teritorijas resursus. Šāda iniciatīva pašvaldības iedrošinās un iedvesmos jauniem radošiem risinājumiem.

Šobrīd izveidotā Radošuma balvas darba grupa vērtē pieteikumus atbilstoši nolikumā minētajiem kritērijiem; darba grupas sastāvā ir vairāku nozaru ministriju un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 16.martā plkst. 16:00 Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas izstāžu zālē. Laureātus sveiks vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis un kultūras ministres padomnieks Jānis Dripe, pasniedzot Rīgas J.Rozentāla mākslas vidusskolas audzēkņu darbus un iespēju piedalīties konkrētai pašvaldībai pielāgotās, radoši izglītojošajās apmācībās.

Radošuma balva tiks pasniegta radošās darbības nedēļas RADI! laikā. Šāda iniciatīva tiek īstenota pirmo reizi; tā izveidota, lai atrastu un visas Latvijas mērogā popularizētu pašvaldību radošo potenciālu, pieredzi un sasniegumus gan ikdienas darbā, gan attīstības procesu virzīšanā.

Svarīgākais