Jūrmalas domes deputāts rosinās lemt par "Jaunā viļņa" rīkošanu

Ceturtdien,8.martā Jūrmalas Domes sanāksmē Jūrmalas domes deputāts un Jūrmalas uzņēmēju biedrības dibinātājs Māris Dzenītis grib rosināt pieņemt lēmumu par trīspusējā līguma par konkursa "Jaunais Vilnis" rīkošanu.

"Ja ceturtdien, 8.martā, Jūrmalas dome nepieņems lēmumu parakstīt trīspusējo līgumu par konkursa "Jaunais vilnis" rīkošanu, tad jau 12.martā konkursa rīkotāji īpaši sasauktā preses brīfingā pavēstīs par konkursa pārcelšanu uz citu vietu," paziņojumā medijiem vēsta Dzenītis.

Dzenītis solās darīt visu, lai saskaņā ar procedūru tiktu sasaukta Jūrmalas domes ārkārtas sēde jau 8. martā.

"Lai gan daudzviet jau izskanējis, ka Jūrmala konkursu jau ir pazaudējusi, tomēr tā gluži nav. Mums vēl ir iespēja to saglābt, taču ja 8.martā Jūrmalas dome šo lēmumu nepieņems, tad gan esmu pārliecināts, ka Jūrmala šo iespēju būs neatgriezeniski zaudējusi," norāda Māris Dzenītis.

Jau iepriekš kā Jūrmala vicemēram un arī kā Jūrmalas uzņēmēju biedrības dibinātājam Mārim Dzenītim bija izveidojošās ļoti lietišķas un pragmātiskas attiecības ar konkursa rīkotājiem.

Dzenītis norādīja, ka jau iepriekš kā Jūrmalas vicemēram un arī kā Jūrmalas uzņēmēju biedrības dibinātājam viņam izveidojošās ļoti lietišķas un pragmatiskas attiecības ar konkursa rīkotājiem.

"Diemžēl, šobrīd ir gandrīz vai kā strupceļš. Rīkotāji no Maskavas uzstāj, ka sarunas turpinās vien tad, ja Jūrmalas dome parakstīs piedāvāto līguma projektu. Tikmēr Jūrmalas domē uzskata, ka vispirms vajadzētu izrunāt visu, kas tagad sasāpējis, un tikai tad jāvirza uz priekšu lēmumu par līguma parakstīšanu," situāciju skaidro Māris Dzenītis.

"Protams, ka tas tonis, kādā rīkotāji tagad uzstāda savas prasības, ir visnotaļ agresīvs, taču no otras puses tas ir arī saprotams, jo viņi jūt un izprot savu vērtību. Un ja tā ir taisnība, ka ir vēl trīs pilsētas, kuras jau tūlīt ir gatavas pārņemt konkursa izmitināšanu, tad domāju, ka ilgtermiņa interešu vārdā Jūrmalai tagad būtu jāapslāpē pašlepnums un aizvainojums," uzskata Māris Dzenītis.

"Jaunā viļņa" rīkotāji no savas puses līgumu parakstīja jau februāra sākumā. "Viņu līguma projektā iestrādāts, ka līgums tiek slēgts tikai uz gadu, kā arī ir pievienoti divi punkti, kas skar VIP zonu, tai skaitā par ēdināšanu, reklāmas izvietošanu un VIP biļešu tirdzniecību," precizē Māris Dzenītis.

Līguma darbības laika sašaurināšana uz vienu gadu satrauc arī Māri Dzenīti, taču viņš uzskata, ka šobrīd svarīgākais ir atgriezties pie sadarbības procesa, un gan jau tā laikā būs iespējams vienam otro pārliecināt par citām iecerēm, taču ja sadarbība tiks pārtraukta, tad visām pārējām diskusijām arī nebūs nekādas jēgas.

"Es gribētu arī sadarbību papildināt ar vēl divām iecērēm. Lai vienlaicīgi ar konkursu, notiktu "Jaunais Vilnis" publiski un bezmaksas pasākumi tepat Jūrmalā, nevis Rīgā kā iepriekš. Tāpat man ir iecere vienlaicīgi ar konkursu rīkot biznesa forumu "Jaunais Vilnis", jo tā būtu patiesi iespēja Latvijas uzņēmējiem tuvāk sapazīties ar atbraukušajiem uzņēmējiem no NVS valstīm," uzsver Māris Dzenītis.

Jau ziņots, ka konkursa organizators un komponists Igors Krutojs februāra sākumā izplatīja paziņojumu, ka jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" Jūrmalā vairs nenotiks, jo konkursa organizatoru sadarbība ar Jūrmalas domi ir sasniegusi kritisko robežu, kas tagad ļauj par pasākuma norises vietu izraudzīties kādu citu pasaules pilsētu, starp kurām ir arī Rīga.

Konkurss Jūrmalā šovasar bija iecerēts no 24.jūlija līdz 29.jūlijam.

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis savukārt konkursa "Jaunais vilnis" organizētājiem Krutojam un Aleksandram Rumjancevam esot nosūtījis vēstuli, kurā apsolījis pašvaldības atbalstu pasākuma organizēšanā.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais