Iekšlietu sistēmā šogad kopumā likvidētas 2275 amata vietas

Strukturālo reformu rezultātā iekšlietu sistēmā šogad kopumā likvidētas 2275 amata vietas, vienlaikus saglabājot spēju pildīt noteiktās funkcijas, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas vadītāja Sintija Virse.

Ministrijas centrālā aparāta struktūras reorganizēšana un darbinieku skaita optimizēšana jau nākamā gada budžetā varētu nest gandrīz 31 miljonu latu lielu ietaupījumu, norāda iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), uzsverot, ka "šo darbību rezultātā panāktais ietaupījums ļāvis nākamajā gadā atalgojumu sistēmas darbiniekiem atstāt esošajā līmenī".

"Veiktajām izmaiņām iekšlietu sistēmā nevajadzētu atstāt ietekmi uz iedzīvotājiem pieejamā pakalpojuma kvalitāti. Policija joprojām izbrauks uz izsaukumiem un patrulēs pa ielām, ugunsdzēsēji nodrošinās palīdzību ugunsgrēku vai nelaimju gadījumos, robežsargi uzraudzīs valsts robežu, un citi dienesti pildīs savus pienākumus," prognozē iekšlietu ministre.

Mūrniece jūtas gandarīta par 2010.gada budžeta projektā panākto ietaupījumu un par to, ka iekšlietu sistēmas darbiniekiem nākamgad vairs nebūs jāsamazina atalgojums un sociālās garantijas, norādīja Virse.

Svarīgākais