Finanšu ministrs izteicis aizrādījumu Nelijai Jezdakovai

Finanšu ministrs Andris Vilks, izvērtējot Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektores (VID) Nelijas Jezdakovas rīcību saistībā ar viņas pausto Latvijas Televīzijas raidījuma „De Facto” žurnālistiem, kā arī iepazīstoties ar viņas paskaidrojumiem, ir pieņēmis lēmumu izteikt amatpersonai aizrādījumu.

Ministrs uzskata, ka N.Jezdakovas komunikācija ar žurnālistiem ir bijusi nepieņemama. VID ģenerāldirektores rīcība nav bijusi atbilstoša iestādes vadītāja pienākumiem, komunicējot ar masu mediju pārstāvjiem.

Vilks arī uzdevis mēneša laikā iesniegt viņam saskaņotu un apstiprinātu VID komunikācijas stratēģiju, kurā būtu norādītas arī turpmākās dienesta prioritātes darbā ar medijiem.

Ministrs ir lūdzis N.Jezdakovu turpmāk savā darbībā, pildot VID ģenerāldirektora pienākumus, savlaicīgi medijiem sniegt profesionālu viedokli un nepieļaut personiska rakstura piezīmes.

Raidījums "De facto" svētdien ziņoja, ka Jezdakova vairāk nekā mēnesi mēģinājusi izvairīties no intervijas sniegšanas Latvijas Televīzijai un žurnālistiem nācies iesaistīt pat Vilku un premjeru Valdi Dombrovski (V). Jau pēc notikušās intervijas VID ģenerāldirektore žurnālistam Jānim Gestem likusi nodot sveicienu, ka viņš ir "svoločs".

Svarīgākais