Saeimas komisija vērtēs situāciju narkotiku apkarošanā

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien, 7.martā, uzklausīs tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju ziņojumu par paveikto un galvenajām problēmām narkotisko vielu neatļautas realizēšanas un kontrabandas apkarošanā.

„Rītdienas sēdē vēlamies noskaidrot, kā policijai un muitai sokas ar narkotiku izplatīšanas apkarošanu Latvijas teritorijā, īpašu uzmanību pievēršot pagājušajā gadā novērotajām narkotiku kontrabandas tendencēm.Piemēram, ar katru gadu aizvien vairāk mūsu valsts iedzīvotāji kā kurjeri ārvalstīs tiek iesaistīti narkotisko vielu pārvadāšanā. Satraukumu rada arī narkotisko un psihotropo vielu ievešana Latvijā, kur lauvas tiesu veido no Rietumeiropas valstīm ievestās sintētiskās narkotikas, pārsvarā metamfetamīns,”” norāda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Tāpat komisijas uzmanības lokā rīt būs narkotisko vielu ražošanas apjomi tepat Latvijā.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka pagājušajā gadā Latvijā atklātas deviņas marihuānas audzētavas, bet 2010. un 2011.gadā četras sintētisko narkotiku laboratorijas, kurās ražoto narkotisko vielu metadonu bija paredzēts izplatīt galvenokārt Krievijā.

Latvijā

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad septembra beigās bija 5,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā augusta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

Svarīgākais