Pieaugusi Ventspils kā tūrisma galamērķa popularitāte

Pieaugusi Ventspils kā tūrisma galamērķa popularitāte – liecina Sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktās Ventspils tēla aptaujas rezultāti. 85% aptaujāto norādīja, ka Ventspils ir interesanta tūristiem (salīdzinājumam – 2007. gadā Ventspili par tūristiem interesantu atzina 77 % aptaujāto), turklāt apmēram trešdaļa aptaujāto (32%) izteikuši vēlēšanos dzīvot Ventspilī. Kopumā tika aptaujāti 1011 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 gadiem.

Pētījuma rezultāti liecina, ka Latvijas iedzīvotāju priekšstati par Ventspili kopumā ir pozitīvi, un lielākoties tie ir uzlabojušies salīdzinājumā ar 2007.gadā veiktās aptaujas datiem. Latvijas iedzīvotājiem Ventspils kā tūrisma objekts šķiet vissaistošākā tieši vasarā, tomēr aptaujā iegūtie dati liecina, ka aptaujātie Latvijas iedzīvotāji saredz daudz iespēju, kā atpūsties Ventspilī arī citos gadalaikos. Visbiežākais iemesls Ventspils apmeklēšanai ir pilsētas, tajā atrodošos objektu apskate (46%), pludmales apmeklēšana (37%), kā arī radu un draugu apmeklējums (33%). 23% ieradušies Ventspilī komandējumā, 22% apmeklējuši Ventspils Pilsētas svētkus, bet 17% Ventspilī atpūtušies ar bērniem un 13% iecienījuši atpūtu Piedzīvojumu parkā. Salīdzinot ar 2007.gadā veikto pētījumu, galvenie pilsētas apmeklējuma iemesli nav mainījušies, kas nozīmē, ka pilsētas sakoptā vide un infrastruktūras objekti joprojām piesaista apmeklētājus.

Novērtējot priekšstatus par pilsētu, domājot par iespējām to apmeklēt, vispozitīvāk vērtētas ir pilsētas sakārtotība (84%), iespēja atpūsties ģimenēm ar bērniem (80%), kā arī atpūtas un izklaides iespējas (79%).

Aptaujātajiem, kuri Ventspili apmeklējuši pēdējo divu gadu laikā, visvairāk paticis, ka pilsētā visur vērojama tīrība un kārtība (27,7 %) , kā arī tas, ka Ventspils ir skaista un sakopta (22,7%). 13% aptaujāto visvairāk patikušas Ventspilī esošās ziedu kompozīcijas un apstādījumi, 10% izcēluši jūru un pludmali, apmeklētājiem paticis arī labais ielu un ceļu stāvoklis, iespēja atpūsties un dažādi Ventspilī notiekošie pasākumi, kā arī pozitīvi atzīmēta atmosfēra pilsētā kopumā un tas, ka Ventspilī dzīvo laipni un priecīgi cilvēki. Svarīgi, ka uz jautājumu par to, kas nav paticis vai ir sarūgtinājis pēdējā apmeklējuma laikā Ventspilī, 73% nav varējuši norādīt, kas nav paticis, vai atbildējuši, ka viss paticis.

Latvijas iedzīvotāji ir salīdzinoši labi informēti par dažādiem objektiem, kas atrodas Ventspilī. Vispopulārākie saskaņā ar aptaujas datiem ir Olimpiskais centrs „Ventspils”, Livonijas ordeņa pils, kā arī Ventspils Brīvosta, Ledus halle, Akvaparks „Ventspils” un Zilā karoga pludmale.

Svarīgākais