Uz laiku aizkavējas dzīvesvietas deklarēšana ar internetbankas palīdzību

Tehnisku iemeslu dēļ pagaidām ir aizkavējusies jaunā elektroniskā pakalpojuma ieviešana, kas ļautu iedzīvotājiem vienotajā portālā www.latvija.lv veikt dzīvesvietas deklarāciju ar internetbankas nodrošinātu autentifikāciju.

Pakalpojums ir izstrādāts un ievietots vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv, taču dzīvesvietas reģistrācija nevar tikt veikta, jo pie adreses ievadīšanas lietotājs saņem kļūdas paziņojumu, nra.lv informēja jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Kā norāda portāla www.latvija.lv uzturētājs Valsts reģionālās attīstības aģentūra, pašlaik notiek intensīvs darbs, lai nepilnības novērstu, un tiek plānots dzīvesvietas deklarēšanu elektroniskā veidā ar internetbankas autentifikāciju uzsākt šīs dienas laikā.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets 20.oktobrī atbalstīja Iekšlietu ministrijas izstrādātos noteikumus „Noteikumi par dzīvesvietas deklarācijas veidlapu, deklarācijā sniegto ziņu pārbaudes kārtību un dzīvesvietas elektroniskās deklarēšanas kārtību”, kas paredz iespēju ar 1.novembri deklarēt dzīvesvietu elektroniski, izmantojot kredītiestādes elektronisko norēķinu sistēmas autentifikācijas līdzekli.

Svarīgākais