Rīgā divas dienas pēc kārtas aiztur autovadītājus - kukuļdevējus

Vakar vēlu vakarā Rīgas policisti Brīvības gatvē aizturēja kārtējo autovadītāju, kurš, vēloties izvairīties no administratīvās atbildības, deva kukuli Ceļu policistam.

Marta pirmajā dienā pulksten 22.30 Rīgas policisti Brīvības gatvē apturēja kādu WV Passat markas auto vadītāju, kurš nebija ieslēdzis tuvās gaismas lukturus. Apturētā transportlīdzekļa 24 gadus vecais vadītājs vēlējās izvairīties no administratīvā soda, tādēļ viņš policistam deva kukuli.

Šogad šis ir jau piektais gadījums Rīgas reģionā, kad sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam. Pagājušajā gadā Rīgā konstatēti 16 kukuļu došanas gadījumi.

VP RRP atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus, kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais