70% iedzīvotāju uzskata, ka Jaunā viļņa norises pārcelšana negatīvi ietekmēs Jūrmalas attīstību

Absolūtais vairākums (70%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka konkursa "Jaunais vilnis" norises vietas pārcelšana negatīvi ietekmēs Jūrmalas attīstību, savukārt 17% iedzīvotāju uzskata, ka norises vietas pārcelšana neietekmēs Jūrmalas pilsētas attīstību. To atklāj TNS pētījums.

Salīdzinoši neliela daļa (4%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka koncerta "Jaunais vilnis" norises vietas pārcelšana pozitīvi ietekmēs Jūrmalas pilsētas attīstību.

9% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Puse (50%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem atbalstītu starptautiskā koncerta "Jaunais Vilnis" rīkošanu Rīgā (19% - koncerta rīkošanu Rīgā noteikti atbalstītu un 31% - drīzāk atbalstītu).

Pretējās domās ir 39% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, kas neatbalstītu starptautiskā koncerta "jaunais Vilnis" norisi Rīgā (15% koncerta rīkošanu Rīgā noteikti neatbalstītu, savukārt 24% - drīzāk neatbalstītu).

11% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Jāatgādina, ka kompānija Biļešu Serviss līdz 10. martam apturējusi biļešu tirdzniecību uz Jūrmalā notiekošo jauno izpildītāju konkursu "Jaunais Vilnis".

Biļešu tirdzniecība pārtraukta līdz brīdim, kad tiks parakstīts līgums ar Jūrmalas domi. Jāatgādina, ka nesen viens no konkursa dibinātājiem, komponists Raimonds Pauls izteica asu kritiku vietējai pašvaldībai, kurai būšot jāuzņemas atbildība, ja "Jaunais Vilnis" vairs nenotiks Jūrmalā. Arī otrs festivāla patrons, Krievijas komponists Igors Krutojs nav slēpis, ka sadarbība ar Jūrmalas domi visus šos gadus bijusi apgrūtinoša.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais