No noslīkšanas Daugavā izglābj vīrieti

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.februāra plkst. 6:30 līdz 29.februāra plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 17 izsaukumus. Kopumā dzēsti astoņi ugunsgrēki, veikti astoņi glābšanas darbi, bija arī viens maldinošs izsaukums. Ugunsgrēkos nav bojā gājuši vai cietuši cilvēki.

Vakar, plkst. 16:22, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavā, pretī Kvadrātu ielai, Rīgā, slīkst cilvēks. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka Daugavas ledū ir ielūzis 30 gadus vecs vīrietis. Vīrietis bija ielūzis apmēram 3 metrus no krasta. Ugunsdzēsēji glābēji izvilka vīrieti no ūdens no nodeva mediķiem.

VUGD atgādina, ka ledus šajā siltajā laikā kļūst trausls, tāpēc pastaigāties pa ledu vai uz tā makšķerēt ir aizliegts. Īpaši bīstamas ir tās vietas ūdenstilpnēs, kuras atrodas niedru un krasta tuvumā, zem tiltiem, pārvadiem, kā arī vietās, kur ieplūst siltāki ūdeņi. Ledus biezums šobrīd uz ūdenstilpnēm ir nevienmērīga, tāpēc atrasties uz tā ir bīstami, pat ja vienā vietā liekas, ka tas vēl ir biezs.

Svarīgākais