Izstrādās vienotu regulējumu valsts informācijas sistēmu izveidei

Otrdien, 28.februārī, valdība pieņēma zināšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iesniegto priekšlikumu par pašreizējā tiesiskā regulējuma grozīšanu, lai noteiktu vienotu valsts informācijas sistēmu (VIS) izveidi un to darbības saskaņotu koordināciju un uzraudzību.

To paredz VARAM sagatavotais informatīvais ziņojums „Par īstenotajiem valsts informācijas sistēmu attīstības projektiem un par priekšlikumiem valsts informācijas sistēmu attīstībai (turpmāk – informatīvais ziņojums), ko izskatīja šodienas valdības sēdē.

Informatīvajā ziņojumā iekļauta VIS pārziņu sniegtā informācija par VIS attīstības projektiem, kuru īstenošanai piešķirti jebkādi finanšu līdzekļi neatkarīgi no to finansēšanas avota.

Tāpat šajā ziņojumā apkopoti VIS attīstības projektu rezultāti un norādītas raksturīgākās problēmas to plānošanā un realizēšanā, kā arī iekļauti priekšlikumi, kas nodrošinātu pilnvērtīgu un vienotu VIS arhitektūras attīstību un efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu projektu īstenošanā.

Atbilstoši valdības sēdes protokollēmumam līdz 2013.gada 1.martam VARAM jāizstrādā grozījumi normatīvajos aktos, kas noteiktu vienotu VIS izveides, darbības koordinācijas un uzraudzības tiesisko regulējumu.

Svarīgākais