"Rīgas dārzi un parki" atlaiž darbiniekus, lai nodarbinātu stipendijas saņēmušos bezdarbniekus

Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas dārzi un parki" atlaiž darbiniekus un to vietā darbu dod no Eiropas naudas stipendiju saņemošajiem bezdarbniekiem, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

Raidījums ziņo, ka "Rīgas dārzi un parki" pašreiz darbu dod gandrīz 200 stipendijas saņemošajiem bezdarbniekiem. Šis darbaspēks aģentūrai neizmaksā neko. Pat vēl vairāk - par instrumentu iegādi, transporta nodrošināšanu, darba vadīšanu un darba organizēšanu "Rīgas dārzi un parki" saņems kopā gandrīz 25 000 latu.

Aģentūras vadītājs Agnis Kalnkaziņš raidījumam konkrētu atlaižamo cilvēku skaitu neminēja, vien sacīja, ka dažādos iecirkņos atbrīvots atšķirīgs skaits cilvēku. Atsevišķos iecirkņos tie esot pieci līdz septiņi darbinieki.

Kalnkaziņš skaidroja, ka darbiniekus atlaižot līdzekļu trūkuma dēļ, tāpēc viņš ir apmierināts ar darbaspēku, kas pašvaldības aģentūrai neko nemaksā.

Nodarbinātības valsts aģentūra, kas slēgusi līgumu ar "Rīgas parkiem un dārziem" par bezdarbnieku nodarbināšanu, ir pārsteigta par šādu lietu pavērsienu. Nodarbinātības Valsts aģentūras Darba praktizēšanas pašvaldībās projekta vadītājs Egīls Vidžups raidījumam pavēstīja: "Ja tas apstiprināsies, tad vērtēsim iespēju piedzīt naudu atpakaļ."

Par notikušo sašutusi arī Labklājības ministrija, jo tagad sanāk, lai nodarbinātu vienus bezdarbniekus, tiek radīti jauni bezdarbnieki. Programmas mērķis esot bezdarbniekiem dot tādus darbus, ko līdz šim neviens nav darījis. Tas nozīmē, ka nedrīkst ne atlaist, ne samazināt slodzi esošajiem darbiniekiem, skaidro "De facto".