Pētījums: Latvijas iedzīvotāju optimisms turpina pieaugt

Jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka, neskatoties uz ekspertu prognozēm par iedzīvotāju optimisma mazināšanos gada pirmajos mēnešos, tas joprojām ir turpinājis pieaugt. Tiesa gan, viens no būtiskākajiem indeksiem - kopējās situācijas attīstības novērtējums - pēc pagājušā gada beigās novērotā straujā kāpuma ir pasliktinājies.

Pētījuma pirmās daļas rezultāti turpina atspoguļot pagājušā gada nogales pozitīvās tendences - vairākums indikatoru joprojām uzlabojas. Turklāt Latvijas ekonomiskā stāvokļa izmaiņu, pašreizējā ģimenes materiālā stāvokļa un valdības darba indikatoru kāpums vērojams jau vairākus mēnešus pēc kārtas. Tikmēr kopējās situācijas attīstības indikators ir nedaudz pasliktinājies - tā aprēķini gan liecina, ka nav būtiski pieaudzis negatīvo viedokļu skaits, taču iedzīvotāji šoreiz nedaudz retāk teikuši, ka situācija uzlabojas.

Savukārt "DNB Latvijas barometra" otrajā daļā iedzīvotāji šoreiz lūgti izteikt viedokli par to, kas, viņuprāt, ir Latvijas iedzīvotāju lielākie ieguvumi un veiksmes kopš neatkarības atjaunošanas, kādi ir mūsu valsts nozīmīgākie sasniegumi pēdējā desmitgadē un kuri cilvēki vislabāk pārstāvējuši Latviju pasaulē.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.