Nodarbinātības valsts aģentūra krāpusies ar bezdarbnieku apmācību

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) atklāti vairāki gadījumi, kad bezdarba mazināšanai paredzētā apmācība pie darba devēja bijusi tikai fikcija, ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Drošības policija atklājusi kādu uzņēmumu, kam NVA pārskaitījusi naudu bezdarbnieku apmācībai, taču finanšu dokumentos uzrādītie apmācāmie atzinušies, ka par savu dalību projektā neko nezina.

Informāciju raidījumam apstiprināja labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

"Acīmredzot, notikusi ļoti formāla apmācība, vai faktiski nekāda. Apmācības veicējs ir vienkārši izkrāpis līdzekļus no šīs programmas un tie potenciālie studenti, kuriem bija jātiek apmācītiem pie viņa, pat nezināja, ka viņi ir programmā," sacīja Viņķele.

Ministre pagaidām atteicās izpaust konkrēto uzņēmumu un dalībnieku vārdus, pamatojot to ar izmeklēšanas interesēm, ko vēl veic gan Drošības policija, gan Labklājības ministrija.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.