Labāko Latvijas jauno automehāniķu komandu noskaidros Ķīpsalā, uzvarētāji balvā saņems jaunu auto

27. un 28.aprīlī 7.specializētajā automobiļu remonta instrumentu, servisa iekārtu, rezerves daļu, apkopes līdzekļu un aksesuāru izstādē "Automehānika 2012" Ķīpsalā notiks Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa "Automehānika 2012" fināls un spraigās cīņās tiks noskaidroti labākie jaunie automehāniķi, kas strādās ar modernākajām iekārtām un aprīkojumu.

Šī gada labākā komanda balvā savai skolai saņems jaunu auto - Volkswagen Crafter.

Konkursa vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs un SIA "Tehnofavorīts" direktors Aldis Vasiļevskis norāda: "Strauji attīstoties jaunākajām tehnoloģijām autoindustrijā, arvien būtiskāka ir jauno speciālistu kvalifikācija un prasmes, nevis vien teorētiskas zināšanas un no pieredzējušiem meistariem noklausītas gudrības. Konkurss ir viens no veidiem, kā mācību iestādes un nozares uzņēmumi sadarbojoties kopīgi veicina jauno speciālistu vēlmi parādīt savas zināšanas, prasmes un arī talantu."

Šogad konkursa pusfinālā, kas notiks 1.martā Ķīpsalā izstādes "Skola 2012" laikā, sacentīsies 25 jauno automehāniķu komandas un mērosies spēkiem teorētiskajās zināšanās. Savukārt konkursa finālā sacentīsies 9 labākās komandas un strādās ar modernām iekārtām un instrumentiem, kas ļauj veikt sarežģītus un daudzveidīgus konkursa uzdevumus un labāk sagatavo jaunos automehāniķus darba tirgum. Iekārtas un instrumentus konkursam nodrošinās vadošie autoservisa iekārtu un aprīkojuma tirgotāji.

"Šogad pirmoreiz konkursa finālā startēs arī viena topošo automehāniķu komanda no Igaunijas un viena - no Lietuvas, kas gan tiks vērtētas ārpus nacionālā konkursa. Tas ir pirmais solis pretīm starptautiskam konkursam Rīgā jau nākošgad," uzsver A.Vasiļevskis.

Balvā - jauns auto!

Šogad pirmoreiz konkursa vēsturē uzvarētāju komanda saņems balvu, par kādu sapņo ikviens topošais profesionālis un katra mācību iestāde - jaunu auto!

"Moller Baltic Import" "Volkswagen" rezerves daļu un aksesuāru vadītājs Baltijā Ivars Ņemše uzsver: ""Volkswagen" importētājs Baltijas valstīs "Moller Baltic Import" konkursa "Automehānika 2012" uzvarētāju komandai dāvās "Crafter" kravas transportlīdzekli, kas pielāgots jauno tehniķu apmācībai. Tas būs nozīmīgs ieguldījums Latvijas auto tehniskā personāla izglītošanā un kvalifikācijas celšanā. Tādejādi "Moller Baltic Import" atbalsta izglītības sistēmu, modernizējot mācību materiālo nodrošinājumu".

Interesanti un sarežģīti uzdevumi

Konkursa dalībniekiem rotācijas kārtībā būs jāveic dažādas sarežģītības pakāpes uzdevumi, piemēram, riepu montāža, kravas mašīnas apkope, sporta mašīnas mezgla maiņa, bremžu sistēmas apkope, darbs ar sistēmas testeri un motora testeri, tehnisko speciālo instrumentu atpazīšana, kā arī virsbūves remonts, jautājumi par mototehniku un citi uzdevumi. Konkursā tiks vērtēta arī jauno profesionāļu spēja iejusties autoservisa vadītāja lomā, plānojot servisa darbus un prioritātes, tāpat konkursa rīkotāji būs parūpējušies par interesantiem atjautības uzdevumiem.

Tiks vērtētas arī konkursantu svešvalodu zināšanas, kas nepieciešamas, lai piedalītos starptautiskos pasākumos un pārliecinoši varētu izmantot jaunākās iekārtas, kuru programmatūra nav latviešu valodā, kā arī lai varētu sazināties ar klientiem svešvalodā.

Finālsacensības notiks izstāžu hallē speciāli konkursam atvēlētā teritorijā, un tā norisi un modernās iekārtas darbībā varēs vērot ikviens izstādes apmeklētājs.

Konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks 28.aprīlī plkst.17.00. Konkursu rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, Rīgas Tehniskā koledža, SIA "Tehnofavorīts", "Moller Baltic Import", SIA "Scania Latvia", SIA "Leinod Technics", SIA "Auto Kardāns", SIA "Motofavorīts", SIA "Volvo Truck Latvia", SIA "Gros Auto Grupa" un SIA "Robert Bosch".

Pērn konkursā "Automehānika 2011" uzvaras laurus plūca Valts Kandavas lauksaimniecības tehnikuma audzēkņi Lauris Laķevics un Edgars Legzdiņš (pedagogi - Alfrēds Petrovičs un Vladimirs Sevčuks), kas balvā saņēma īpašu automehāniķu treniņnometni un mehāniķu vietu "Latvijas Mobilā Telefona rallija komandā" vienā rallija sacensību "BTA Rally Talsi" posmā. 2.vietu konkursā ieguva Valsts Priekuļu lauksaimniecības tehnikuma audzēkņi Mārcis Krevics un Klāvs Avots (pedagogi - Andris Tilaks un Raimonds Rusmanis). Savukārt 3.vieta - Malnavas koledžas audzēkņiem Kristapam Kaziniekam un Andrim Vanagam (pedagogi - Edmunds Jurušs un Edmunds Jurušs).

Līdzās jaunajiem talantiem - pasākumi arī profesionāļiem

Lai demonstrētu autoservisu meistaru profesionalitātes līmeni, patērētājiem skaidrotu autoservisa izvēles nozīmīgumu, kā arī veicinātu profesionālu automeistaru darba prestiža celšanu, izstādes "Automehānika 2012" laikā notiks arī "Robert Bosch" rīkotais profesionālo diagnostikas tehniķu meistarības konkurss "Automehānika PRO 2012". Savukārt Latvijas Autoinženieru asociācija rīkos konferenci, kuras ietvaros notiks diskusijas un prezentācijas par situāciju autobūves un autoremonta nozarē Latvijā.

Kā zināms, no 27. līdz 29.aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 13.Starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2012", kas jau aptvers nozīmīgākos autotransporta nozares virzienus 4 sadaļās gan profesionāļiem, gan ikvienam auto lietotājam - jauno automobiļu izstādi-gadatirgu "Auto", starptautisko transporta un industriālās tehnikas izstādi "Transporta Tehnika", specializēto autoservisu aprīkojuma un auto aksesuāru izstādi "Automehānika" un auto tūninga šovu "Auto Exotica".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.