KNAB nomās trīs jaunas automašīnas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nomās trīs jaunas automašīnas, bet konkurss sadaļā par mazlietotu vieglo automobiļu iegādi pārtraukts, jo iepirkuma dokumentācijas nepilnību dēļ nevarēja notikt vērtēšana.

Kā aģentūrai LETA sacīja KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas galvenais speciālists Andris Vitenburgs, dokumentācija par šo iepirkuma sadaļu tiks pilnveidota un tiks izsludināts jauns iepirkums.

Savukārt iepirkuma sadaļā par jaunu vieglo automobiļu nomu no diviem pretendentiem uzvarētājs ir SIA "Transporent", aģentūra LETA uzzināja Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB). Kā uzsvēra Vitenburgs, no diviem piedāvājumiem izvēlēta zemākā cena, proti, uz trim gadiem trīs auto noma par 29 400 latu bez pievienotā vērtības nodokļa jeb mēnesī viena auto nomas maksa būs aptuveni 272 lati.

Mazlietotos auto piegādāt KNAB bija pieteikušies pieci pretendenti, taču šis iepirkums ir pārtraukts, jo, vērtējot iesniegtos piedāvājumus, iepirkuma komisija cenu aptaujas uzaicinājumam pievienotajā tehniskā piedāvājuma formā konstatēja pārrakstīšanās kļūdu, kuras dēļ tehniskā piedāvājuma formā norādītā prasība neatbilda tehniskās specifikācijas prasībām. Līdz ar to tehniskā piedāvājuma formā norādītā prasība neatbilst arī biroja vajadzībām, kā arī saņemtie piedāvājumi nevar tikt vienlīdzīgi izvērtēti, skaidro IUB.

Kā iepriekš intervijā aģentūrai LETA, runājot par šā gada budžeta grozījumiem, pastāstīja KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis, bez algu samazināšanas līdz minimumam ir samazināta arī KNAB autotransporta bāze. Līzinga kompānijām šogad ir atdotas trīs automašīnas, tostarp Vilnītim domātais spēkrats. Viņš tagad brauc ar "Škodu", taču šo automašīnu izmanto visi biroja darbinieki, kuriem to vajag, iepriekš saskaņojot, uz kurieni un kādos nolūkos tiks braukts.

Šogad KNAB beigsies operatīvā līzinga līgums, un birojs nolēmis "paņemt" divas līdz trīs dažus gadus vecas automašīnas. Viena tāda jau esot noskatīta kādā valsts iestādē, kas atteikusies no šīs automašīnas. Līdz ar to birojs varētu pārņemt šo spēkratu.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais