Kots: LTV gatavs pieņemt "Viasat" piedāvājumu panākt LTV7 bezmaksas retranslāciju

Latvijas Televīzija (LTV) ir gatava pieņemt maksas televīzijas kompānijas "Viasat" piedāvājumu panākt kanāla LTV7 bezmaksas retranslāciju "Visat" satelīttelevīzijas skatītājiem, sarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv" teica LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Jau ziņots, ka "Viasat" vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts paziņojis, ka "Viasat" ir ar mieru nodrošināt LTV7 retranslāciju no zemes pavadoņa bez maksas, uzņemoties maksājumus satelītu operatoram "SES", kurus līdz šim veica LTV. Vienlaikus tiktu pārtraukti "Viasat" maksājumi LTV, kas balstās uz LTV7 skatītāju skaitu starp satelīttelevīzijas abonentiem.

Kots gan teica, ka vēl nav saņēmis šādu piedāvājumu no "Viasat", tikai par to dzirdējis no "Nozare.lv". Viņš apstiprināja, ka gada maksa par LTV7 retranslāciju, izmantojot "SES" zemes pavadoni, bijusi ap 100 000 latu, taču faktiskās izmaksas, no izdevumiem atskaitot no "Viasat" saņemto kompensāciju, bijušas daudz mazākas. Precīzo summu viņš nenosauca.

Kā ziņots, LTV paziņojusi, ka nepagarinās līgumu par kanāla LTV7 pārraidīšanu, un tādējādi LTV gadā ieekonomēs 100 000 latu, kas tiks izmantoti 2013.gada sabiedriskā pasūtījuma īstenošanai.

Rosts precizēja, ka LTV nekad nav bijis līguma ar "Viasat" par LTV7 signāla piegādi zemes pavadonim, vienīgi par LTV7 iekļaušanu to programmu sarakstā, kuras var redzēt, izmantojot "Viasat" satelītuztvērējus un dekoderus. Savukārt Kots sacīja, ka spēkā esošais līgums, kas beigsies šī gada augustā, pirms pieciem gadiem parakstīts, pie viena galda sēžot "Viasat" un toreizējā satelītoperatora "SES Sirius" pārstāvjiem. "SES Sirius" ar biroju Zviedrijā,\ starplaikā integrēts Luksemburgas "SES" koncernā.

Kā ziņots, Rosts uzskata, ka "LTV7 ir stiprinājis savas pozīcijas, tostarp ar sporta pārraidēm. Neredzu šķēršļus, kāpēc LTV7 nebūtu pieejams arī tad, kad beigsies līgumi ar "Viasat" un "SES".

Pēc LTV aprēķiniem, "Viasat" satelīttelevīziju izmanto 16% iedzīvotāju, taču nav zināms, cik no viņiem skatās LTV7. Kā informē "Viasat", LTV7 ir iekļauts visās ar satelītuztvērēju pieejamās programmu paketēs, tādēļ iespēja skatīties LTV7 ir visiem "Viasat" satelīttelevīzijas klientiem.

"SES" ir globāls satelīttelevīzijas, telekomunikāciju un datu pārraides pakalpojumu sniedzējs, kas uztur aptuveni 50 geostacionāru zemes pavadoņu tīklu, kurus izmanto šo pakalpojumu sniegšanai. "SES" 2011.gada apgrozījums bija 1,73 miljardi eiro (1,2 miljardi latu) un peļņa 617,7 miljoni eiro (432,4 miljoni latu).

"Viasat" ir zviedru "Modern Times Group" izklaides un mediju koncernam piederošs maksas televīzijas uzņēmums, kas pārraida programmas Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm izmantojot zemes pavadoņus, ka arī paketējot programmas kabeļtelevīzijas tikliem.

Svarīgākais