Ārlietu ministrijas darbiniekiem mācīs spāņu valodu

Spānijas vēstniecība Rīgā uzsāk sadarbību ar Latvijas Republikas Ārlietu Ministriju, atbalstot spāņu valodas apmācību ministrijas darbiniekiem. Kursu sākums 2012. gada 14.februārī.

Latvijas Republikas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un Viņas Ekselence Spānijas vēstniece Konsuelo Femenija (Consuelo Femenia) oficiālās vēstulēs pauda savu gandarījumu par augstāk minēto iniciatīvu. Spānijas vēstniece izteica pārliecību, par to, ka "spāņu valodas apmācība kļūs par ieguldījumu ministrijas darbinieku profesionālo iemaņu pilnveidošanā un veicinās interesi par Spāniju un spāniski runājošajām valstīm".

Spāņu valodas nodarbības notiks divās grupās (iesācēju un ar priekšzināšanām, vairāk par 10 cilvēkiem katrā) un kursi ir paredzēti līdz šā gada jūnijam. Kursu noslēgumā studenti saņems sertifikātus.

Spānija atbalsta Spāņu valodas apmācību arī Latvijas Universitātē un Latvijas Kultūras Akadēmijā, jau vairāku gadu garumā nodrošinot divu vieslektoru klātbūtni. 2011. gada rudenī Latvijas Universitātē tika nodibināts Spāņu valodas klubs, kas sniedz papildus iespēju studentiem praktizēt spāņu valodu un iepazīt spāņu kultūru.