N.Ušakovs ar ES komisāru A. Piebalgu pārrunā ES struktūrfondu piesaisti transporta projektiem

Šodien, 16.februārī, Briselē Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs tikās ar ES attīstības komisāru Andri Piebalgu. Tikšanās laikā pārrunāti sagatavotie Rīgas domes projekti struktūrfondu apguvē nākamajam plānošanas periodam 2014.-2020.gadam.

Rīgas pašvaldības prioritārie projekti Eiropas struktūrfondu piesaistē transporta jomā ir Austrumu maģistrāle un Sarkandaugavas dzelzceļa pārvada būvniecība. Pārrunāta arī dalība energoefektivitātes paaugstināšanas projektos.

Sarunas laikā ar komisāru tika panākta vienošanās par izglītojoša semināra rīkošanu Rīgā par atsevišķu ES struktūrfondu apguvi un to sniegtajām iespējām. Apspriesta arī iepriekšējā plānošanas perioda rezultāti un kļūdas ES struktūrfondu līdzekļu apguvē.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs Briselē piedalās Eiropas Komisijas Reģionālās politikas Ģenerāldirektorāta rīkotajā pilsētvides plānošanas forumā „Urban forum 2012”.

Foruma mērķis - veicināt viedokļu apmaiņu starp Eiropas pilsētu mēriem un Eiropas Komisijas pārstāvjiem, identificējot pastāvošās problēmas un iespējamos risinājumus. Forumā laikā apkopotie viedokļi tiks ņemti par pamatu pilsētu attīstībai kohēzijas politikas kontekstā.

Plānots, ka forumā piedalīsies ap 500 dalībnieku - Eiropas Savienības pilsētu mēri, pilsētu pārstāvji, pilsētu starptautisko sadarbību tīklu un asociāciju pārstāvji, Eiropas Parlamenta un Reģionu komitejas dalībnieki.

Latvijā

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16. oktobra plkst. 6.30 līdz 17. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Svarīgākais