Karavīru organizācijas aicina karavīrus un zemessargus referendumā balsot pret krievu valodu

Vairākas karavīru paaudzes ir aizstāvējušas savu Tēvzemi Latviju, cīnījušās par savas valsts izveidošanu, pastāvēšanu un attīstību. Katrai no šīm paaudzēm ir bijuši savi pienākumi, kas veicami, lai stiprinātu valsti. Mūsu karavīri ir atdevuši savas dzīvības, lai Latvija būtu brīva un neatkarīga valsts, teikts Latviešu Virsnieku apvienības un citu karavīru organizāciju izplatītajā paziņojumā.

Šodien mūsu visu uzdevums ir saglabāt šo vērtīgo mantojumu. Tieši tādēļ 18.februārī ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir nepārprotami jāatbild ar savu balsojumu, kāda tālāk būs latviešu valodas vieta pašu valstī.

Ne velti latviešu tautasdziesma vēsta – „Tēvu zemei grūti laiki, dēliem jāiet palīgā.” Ir atkal pienācis brīdis, kad visiem pilsoņiem uniformās ir jāapzinās, ka latviska Latvija nav pretrunā ar citu mūsu valstī dzīvojošo tautu iespējām un tiesībām lietot savu valodu. Mēs armijā visi esam kopā – latvieši un krievi, poļi un ebreji, igauņi un lietuvieši kā kazarmās, tā arī kaujas laukā, jo biedra plecam nav tautības. Tomēr valsts valoda var būt tikai viena, tāpēc šis nav laiks, nedz lai nogaidītu, nedz cerētu, ka uzspiestā diskusija par divvalodību atrisināsies pati no sevis. Tieši 18.februāris ir brīdis, kad ikvienam ir jāpauž sava nostāja atbalstot vienīgo valsts valodu – latviešu!

Latviešu valoda ir mūsu valsts pamatvērtība. Tādēļ mēs, karavīru organizāciju pārstāvji un atbalstītāji, aicinām visus savus biedrus, karavīrus un zemessargus, kā arī ikvienu, kam nav vienaldzīgs Latvijas liktenis, 18.februārī piedalīties referendumā, paužot savu attieksmi PRET krievu valodu kā otro valsts valodu. Nosargāsim kopā mūsu Tēvzemes valodu!

Latvijā

Valdības rosinātās izmaiņas Latvijas pensiju sistēmā mudinās 33 % iedzīvotāju domāt par papildu uzkrājumu veidošanu vai investīcijām, taču 24 % no tiem uzkrājumus vai ieguldījumus plāno veikt ārpus pensiju sistēmas, liecina bankas Citadele veiktā iedzīvotāju aptauja.

Svarīgākais