Pabeigta dienesta pārbaude Nacionālajā un Dailes teātrī

Kultūras ministrijas (KM) izveidotā dienesta pārbaudes komisija, kas kopš 26.oktobra veica pārbaudi Latvijas Nacionālajā un Dailes teātrī saistībā ar sākto kriminālprocesu pret abu teātru vadītājiem, šodien ir pārbaudi pabeigusi.

Ziņojums par pārbaudes rezultātiem ir nosūtīts procesa virzītājam - Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB).

"Detalizēta informācija par pārbaudes rezultātiem šobrīd bez izmeklētāja vai prokurora atļaujas nav izpaužama," apgalvoja KM pārstāve Vizule.

Kā ziņots, Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis un Dailes teātra direktors Aivars Līnis par konsultācijām viens otram maksājuši 2000 latu. Rubenis savus no Dailes teātra par konsultācijām saņemtos 2000 latu jau esot atmaksājis.

KM atcēlusi Līni no Dailes teātra direktora amata, jo Līnim piemērotais drošības līdzeklis - noteiktas nodarbošanās aizliegums un aizliegums tuvoties Dailes teātrim - nav savienojams ar teātra valdes locekļa amata pienākumu veikšanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.