Zemessargi un karavīri gatavojas parādēm

Lai sagatavotos Latvijas Republikas proklamēšanas 91.gadadienai un Latvijas armijas 90.gadadienai veltītajām militārajām parādēm, sākusies apmācība valsts svētku pasākumos iesaistītajiem 2.Zemessardzes novada zemessargiem un karavīriem.

1.novembrī Daugavpilī notiks ierindas apmācība Zemessardzes 34.Artilērijas bataljona zemessargiem un karavīriem, kurā piedalīsies 70 zemessargi un karavīri. Zemessardzes 32.un 55.Kājnieku bataljonu zemessargiem un karavīriem ierindas apmācība notiks 7.un 8.novembrī, informē 2.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciāliste virsseržante Diāna Selecka.

2.Zemessardzes novada zemessargi un karavīri šogad piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku militārajās parādēs 14.novembrī Daugavpilī un 18.novembrī Rīgā, kā arī Valsts Robežsardzes rīkotajā parādē Rēzeknē 12.novembrī.

Latvijas armija izveidota 1919.gada 10.jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi un par tās komandieri ieceļot ģenerāli Dāvi Sīmansonu.

Svinot Latvijas armijas izveidošanas 90.gadadienu, visos Latvijas novados notiek dažādi pasākumi - militārās parādes, NBS orķestru koncerti, piemiņas ceremonijas, karavīru, zemessargu un jaunsargu sporta sacensības, pārgājieni un talkas, kā arī politikas un vēstures ekspertu diskusijas un konferences.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais