Bērnu slimnīcā Gaiļezerā atklās renovētās Ūdensdziedniecības telpas

Nākamnedēļ Bērnu slimnīcā Gaiļezerā atklās renovētās Ūdensdziedniecības telpas.

Latvijā katru gadu apmēram 1000 dažāda vecuma bērniem, kuri sirgst ar neiroloģiskām saslimšanām, kustību, balsta aparāta, vielmaiņas traucējumiem, kā arī citām slimībām, ir nepieciešama īpaša - nemedikamentoza terapija jeb ūdens procedūras. Vairākus gadus neatbilstošas ventilācijas sistēmas, novecojušu iekārtu un katastrofālā telpu stāvokļa dēļ psihiatrijas un citu profilu pacienti, kuri ārstējās Bērnu slimnīcā Gaiļezerā, nevarēja saņemt tik ļoti nepieciešamo palīdzību.

2010.gada aprīlī Bērnu slimnīcas fonds sadarbībā ar Rimi Latvia un laikrakstu Neatkarīgā Rīta Avīze uzsāka labdarības akciju Dzīvības ūdens, lai savāktu līdzekļus ūdens procedūru telpu renovācijai. Pēc aptuveni divu gadu ilga darba - ziedojumu vākšanas gada garumā, pusgadu ilgas formalitāšu kārtošanas un saskaņošanas darbiem, kā arī četru mēnešu remontdarbiem, ir pabeigta Ūdensdziedniecības telpu renovācija.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais