Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Godināti Meža nozares gada balvas "Zelta čiekurs" laureāti

Šovakar Mežaparka estrādes telpās tika godināti meža nozares izcilākie ļaudis, "Zelta čiekurs" ir augstākā atzinība par sasniegumiem meža nozarē. Gada balvas ieguvēji saņēma lielo "Zelta čiekuru", savukārt pārējiem laureātiem tika pasniegts mazais "Zelta čiekuriņš".

"Zelta čiekuru" par mūža ieguldījumu zemkopības ministre Laimdota Straujuma pasniedza pedagogam Viesturam Baham, mežsaimniekam Uldim-Georgam Gavrilovam, mežsaimniekam Arnim Gertneram, mežsaimniekam Lucijanam Vugulim un mežzinātniekam Pēterim Zālītim.

Savukārt par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā laureāti ir meža īpašnieks Aivars Bergmanis, Meža konsultāciju pakalpojumu centra Madonas-Cēsu nodaļas vadītāja Mairita Bondare un AS "Latvijas Finieris" Personāla attīstības dienesta direktore Anda Būmane. Balvu "Zelta čiekurs" meža īpašniekam Aivaram Bergmanim pasniedza izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Laureāti par ilgtspējīgu saimniekošanu ir meža īpašnieki Guntis Ezis, Jānis Kebbe un Raimonds Mežaks. Balvu "Zelta čiekurs" meža īpašniekam Jānim Kebbem no Vidzemes augstienes pasniedza Saeimas deputāts, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis.

Meža nozares Gada balvu "Zelta čiekurs" par inovatīvu uzņēmējdarbību laureātus

SIA "Krauzers", SIA "Ošukalns" un SIA "Valmieras Mēbeles" sveica Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Balvu "Zelta čiekurs" saņēma SIA "Ošukalns".

Kā koks no maza stādiņa, meža nozare ir stabili iesakņojusies un izaugusi par nozīmīgu industriju - vienu no Latvijas neatkarības balstiem. Meža nozare ir vienīgā nozare ar pozitīvu eksporta - importa bilanci. Pagājušais gads parādīja nozares spēku - kopējā eksportētās produkcijas vērtība 2011.gadā sasniegusi augstāko vērtību Latvijas neatkarības 20 gados - 1.15 miljardus latu.

Meža nozares gada balvas pasniegšanas ceremonija kļuvusi par tradīciju, šogad to pasniedz jau astoto reizi. "Zelta čiekurs" sevī iemieso vienkāršību, atvērtību un Latvijas meža skaistumu - nav precīzāka apzīmējuma cilvēka mīlestībai pret mežu, tāpat kā nav labākas balvas, lai atalgotu cilvēka darbu Latvijas meža labā.