Drošāka interneta dienā bērnus un jauniešus aicinās kritiski izvērtēt interneta saturu

Otrdien, 7.februārī vairāk nekā sešdesmit pasaules valstīs ar devīzi Atklāsim digitālo pasauli kopā... un droši! jau devīto gadu atzīmēs Drošāka interneta dienu.

Latvijas Interneta asociācijas Net-Safe Latvia Drošāka interneta centrs šajā dienā rīkos dažādus pasākumus, lai vērstu sabiedrības un īpaši bērnu un jauniešu uzmanību uz nepieciešamību kritiski izvērtēt internetā piedāvāto saturu. Pirmizrādi piedzīvos arī liel-projekts Dari virtuāli, domā reāli! - 10 video instrukcijas par drošu interneta lietošanu mobilajā telefonā, kuras izstrādājis Net-Safe Latvia sadarbībā ar Zelta Zivtiņu.

Lai aicinātu sabiedrību, īpaši bērnus un jauniešus, lietot atbildīgi jaunākās paaudzes tehnoloģijas, vecākus - savas atvases izglītot par iespējamiem riskiem internetā, kā arī kritiski izvērtēt internetā pieejamo saturu, Latvijas interneta centrs Drošāka interneta dienā rīkos konferenci Atklāsim digitālo pasauli kopā... un droši!. Tajā tiks prezentēts Eiropas atbildīgo institūciju pētījums par bērnu riskiem un drošību internetā, kā arī Latvijas ekspertu veikums - “Skolotāju un skolēnu mediju kompetence". Savukārt, lai noskaidrotu iedzīvotāju uzticamības līmeni internetam, tika veikts īpašs eksperiments, kura rezultāti plašākai sabiedrībai arī tiks prezentēti konferences laikā 7.februārī.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais